SalPa Äijänsuolle keskiviikkona

27.9.2011


Pallo-Iirot pelaa keskiviikkona kauden toistaiseksi tärkeimmän pelinsä mentaliteetilla tulos tai ulos. Nousukarsintahaaveet säilyvät hengissä vain ja ainoastaan voitolla.

Kaikkien aika koittaa joskus, niin myös muutaman kerraan eteenpäin pökityn Pallo-Iirojen ja SalPan välisen kohtaamisen. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa. Raumalaista futisyleisöä hemmotellaan herkullisella kohtaamisella, jossa panokset ovat huipussaan. Lisäksi näyttämönä toimii upouusi Äijänsuon tekonurmi.

Vierasjoukkue SalPa on äitynyt varsin vahvaan syysvireeseen, joskin paineettomassa tilassa kelpaa puskea eteenpäin. Viimeisimmissä otteluissa näytöt ovat kovat, sillä salolaiset nipistivät pisteen tappiottomalta sarjakärki BK-46:lta ja kävivät hakemassa voiton FC Jazzista Porista.

Nyholmilla omat tietonsa SalPasta

Pallo-Iirojen oikeana laitapakkina kesähelteissä nähty Kasper Nyholm kihisi tietonsa SalPasta.

- Isokokoinen joukkue. Mieleen tulee taitava Jussi Haijanen keskikentän pohjalta ja hyökkäyspään vapaat artistit Antti Hakala ja Matti Heimo, Nyholm sai pienen pohdinnan jälkeen kakistettua.

Varsinkin Heimoon Iirojen puolustuslinjan tulee suhtautua riittävällä tarkkuudella. Miehen pelihalut ovat päivä toisensa jälkeen yhtä vaikeasti arvioitavissa kuin sadan vuoden sää. Silti Heimo on takonut kausi toisensa jälkeen kunnioitettavia maalilukemia Kakkosessa.

Ottelun sävelet ovat selvät. Kotijoukkueen on pakko ottaa voitto. Tosin lähtökohtia sen tavoittelemiseksi ei aivan optimaalisiksi valeltu. Kysymysmerkkejä on kuin sieniä sateella. Nico Rinteen ja Kimmo Hörkön pelikunnot ovat täysiä arvoituksia. Janne Tahvanaisen nilkkavamma sinetöi hänen kautensa ja Joona Vainiolan harjoitukset päättyivät maanantaina tuskaiseen irvistykseen ja nilkan pitelemiseen. Juho Lehtovaaralla on opiskeluesteitä Tampereella. Juho Hyysalo harjoittelee maanpuolustusta.

Peltonen uhkuu luottamusta

Varmaa sen sijaan on, että Turussa pihalle lentänyt Juho Patola ei ole käytettävissä.

Iirojen valmennusportaan pelaajavalmentaja Saku Peltonen astui vuorostaan median ristituleen vastaamaan kysymyksiin, miten SalPa kaatuu ja kestääkö keltasinisten pääkoppa.

- Emme pärjää SalPalle missään asemasodassa. Meidän vahvuutemme on liikkuva taitojalkapallo ja sen toteuttamiseen ja onnistumiseen meidän tulee laittaa kaikkemme. En epäile hetkeäkään, ettemmekö siihen pystyisi. Emme ole tällä kaudella hävinneet kahta kertaa peräkkäin, eikä sitä nähdä nytkään, Peltonen tykitti tomerasti.

 

Pallo-Iirot - SalPa Äijänsuon stadionilla keskiviikkona 28.9 kello 18.30!