Pallo-Iirot romahti Turussa

27.9.2011


Raumaishaaveet Ykkösen nousukarsintaan selviämisestä kokivat kolauksen, kun ÅIFK kaatoi Iirot kotikentällään 5-2. Oljenkorsi on vielä olemassa, mutta nyt kompastumisiin ei ole enää varaa.

Pallo-Iirojen startti ÅIFK:ta vastaan oli katastrofaalinen. Peliä oli pelattu puoli tuntia, kun turkulaiset olivat takoneet taululle käsittämättömiltä tuntuneet 4-0-lukemat. Iirokippari Kimmo Hörkkö ei keksinyt syitä shokkialkuun.

- Ainakaan alkulämmössä ei näkynyt merkkejä huonosta keskittymisestä tai haluttomuudesta. Nopea maali kaverille ja kaikki lähti aivan väärille raiteille, Hörkkö pohdiskeli päätään pudistellen.

Henkisellä sektorilla vielä kehitettävää

Åbon hyökkäykset olivat sunnuntaina teräviä. Varsinkin Alban Ferati ja Tuomas Markkula vaikuttivat jatkuvasti vaarallisilta. Tosin Iirot edesauttoi Åbon vaarallisia hyökkäyksiä ja maalitalkoita omilla harhasyötöillään ja puolustusvirheillään. Päävalmentaja Pasi Lehtonen löysi kaiken taustalle sittenkin henkisen sektorin asiat. Tilanne oli osalle pelaajista ennenkokematon.

- Ilveksen ottelun tulos antoi meille mahdollisuuden, mutta se antoi myös paineet. Tosin niitä olisi ollut joka tapauksessa. Me emme voi harjoituskentällä treenata tällaisiin matseihin, tällaiset henkisesti tiukat tilanteet ovat itsessään parasta treeniä. Siksi meidän pitäisi ilman muuta saada niitä jotenkin lisää, lisää kovia pelejä ja kovia panoksia, Lehtonen mietti.

- Osa kokeneemmista pelaajista on tietysti ollut urallaan jo kovissa paikoissa. Mutta osalle meidän avauksesta tähänastisen uran kovin paikka on ollut junioripeleissä. Nousutaistelu Ykköseen on kuitenkin paineelta eri luokkaa. Hyvin pienet virheet tämänkin tappion takaa löytyvät, maksa-altaan mies huomautti.

Patola huilaa loput sarjapelit

Iirojen taivas synkkeni entisestään, kun joukkueen maalitehtailun ykkösnimi Juho Patola huitasi turhautuneena itsensä suihkuun vielä ensimmäisellä puoliajalla. Pahimpien paineiden karistua alivoimainen vierailija nousi vielä taistelemaan jopa pisteistä.

Iiro Aalto sujautti upeasti vapaapotkusta kauden toisen osumansa. Charmikkaan laitapakin kokemus on hihallinen ässiä loppukauden pakkovoitoissa. Aallon maali tuli ensimmäisen jakson päätösminuuteilla. Aallon vasen jalka pohjusti myös Pallo-Iirojen toisen kavennusosuman, joka tuli kulmapotkusta. Tarkkasilmäisimmät katsojat raportoivat Verneri Salmisen pellavapään ohjanneen osuman perille. Sen lähemmäksi vajaalla peliä kotijoukkueen maalille painanut Iirot ei päässyt ja ÅIFK kaunisteli vastahyökkäyksestä loppunumerot 5-2.

- Tappio harmittaa rankasti, mutta toisaalta edelleen sama tilanne elää ja ovi on vielä raollaan. Meidän täytyy voittaa molemmat jäljellä olevat pelit ja toivoa, että Ilves kompastuu SalPaan päätösottelussaan. Ei tätä ole nyt aikaa sen enempää märehtiä, se on lehmien hommaa, Iirojen nuorisokaartin Niklas Kuusio tiivisti napakasti.