Iiroilla kovat panokset Turussa

25.9.2011


Pallo-Iiroilla on jäljellä vielä kolme ottelua, joista ensimmäinen on ÅIFK:n kohtaaminen vieraskentällä. Iirot on nousukarsintapaikkaa ajatellen pakkovoiton edessä.

Ottelun lähtökohdat tekee mielenkiintoisiksi Ilves-LoPa-ottelun, joka pelataan sunnuntaina jo kolmelta. Sen ottelun tulos on siis jo tiedossa, kun raumalaiset marssivat Turun tekonurmelle pistejahtiin. Jos Ilves menettää pisteitä LoPalle, Iirot tarraa jälleen voitolla kiinni karsintapaikkaan. Jos taas Ilves voittaa, on Iirojenkin voitettava ja toivottava, että tamperelaiset kapsahtavat SalPaan viimeisessä ottelussaan.

Pallo-Iirojen piiskuri Pasi Lehtonen tiedostaa tilanteen. Hän onkin yrittänyt valmistaa joukkuettaan käsittelemään henkisellä tavalla kypsästi tulosta, joka Tampereelta tulee.

- Tilanne on kuitenkin se, että meidän on jokatapauksessa voitettava Åbo, jos haluamme olla tämän kauden tavoitteessamme. Ilveksen pelin tuloksen voi katsoa, mutta sitä ei saa pyöritellä päässä sen enempää. Fokuksen pitää olla täydellisesti omassa tekemisessämme, Lehtonen mietiskeli.

- Toisaalta tilanne on taas mainio kasvattamaan varsinkin nuoria pelaajiamme. Tällaiset pelit, joissa on panosta kehittävät aivan eri tavalla kuin jos vain pelailisimme nyt loppukauden pelejä pois.

Rinteellä reisivamma

ÅIFK:lla ei ole enää panosta lopuissa otteluissaan. Sen sijoitus tulee olemaan keskikastissa. Turkulaisten kokoonpano on täysin harmauden peitossa. Mitalista Veikkausliigassa taistelevalta TPS:ltä tuskin irtoaa ainakaan kovin nimekkäitä liiga-apuja.

Pallo-Iirojen kokoonpanosta puuttuu tärkeä ja monikäyttöinen Nico Rinne, joka loukkasi reitensä TiPSiä vastaan. Näin topparin tontille palannee Verneri Salminen.

Nähtäväksi jää onko muutaman pelin huili avauskokoonpanosta tuonut lisää sähäkkyyttä jo ennestään melkoisena sähköjäniksenä tunnettuun Salmiseen.