Karjaalla panoksena B-lohkon voitto

25.8.2011


Pallo-Iirot ja BK-46 iskevät tulikuumassa kärkikamppailussa yhteen Karjaalla. Joukkueet löytyvät sarjataulukon absoluuttisesta piikistä sijoilta yksi ja kaksi.

Kakkosen B-lohkossa on pelaamatta vielä kuusi kierrosta ja paljon ratkaisematta. Raumalaisittain aivan lohkon kärkitaistossa on vuosien tauon jälkeen kihelmöivää jännitystä. Valmentaja Pasi Lehtosen ja kapteeni Kimmo Hörkön keväällä lataamat sanat jopa lohkon ykkössijan realismista eivät olleet sanahelinää. Pallo-Iirot kohtaa seuraavaksi BK-46:n vieraskentällä ja tuossa matsissa ratkaistaan taistellaanko Raumalla vielä lohkovoitosta.

BK:lla on Iiroihin neljän pisteen kaula, jonka kaventamiseen yhteen paunaan tarjotaan nyt mahdollisuus kultalautasella. Haaste on kuitenkin toisaalta kivikova, sillä karjaalaiset eivät hämmästyttävästi ole hävinneet kauden tässä vaiheessa vielä otteluakaan. Lohkovoitosta puhuttaessa ei sovi jättää laskuista myöskään Tampereen Ilvestä. Petopaidat vaanivat kolmannella sijalla kaksi pistettä Iirojen perässä ja on valmis iskuun kärkikaksikon haparoidessa.

Astrada ja Brain vaarallisia

Viime kaudella nousijajoukkue BK säilytti sarjapaikkansa ja päätti panostaa tälle kaudelle hieman mittavammin EIF:n tiputtua Kolmoseen. Iirokoutsi Lehtonen tiedostaa uusista hankinnoista varsinkin Nicholas Brainin ja Matias Astradan vaarallisuuden. Molemmilla on vikkelien jalkojen lisäksi kosolti taitóa aiheuttaa harmaita hiuksia Iirojen puolustukselle.

Raumalaisten puolustuslinja palannee entiselleen, kun Vasile Marchis tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Näin ollen TuToa vastaan mallikkaasti tuurannut Nico Rinne vapautuu hyökkäyspään käärmekeitoksien raaka-aineeksi. Onko Rinne se ratkaiseva pippuri, joka potkaisee sarjakärjen nurin?

Marchis palaa kokoonpanoon

Lehtoselta puuttuu ottelusta muutama pelinappula, mutta kokonaisuus vaikuttaa iskuvalmiilta. Jussi-Pekka Savolainen toi oman energisen lisänsä LoPaa ja TuToa vastaan. Nyt hänelläkin on edessä ensimmäinen tositesti.

-Kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa keskikentän Peetu Peltonen ja Sami Vahanto, joilla on edelleen jalkavammoja. Eetu Setänen reväytti nyt takareitensä ja palaa lasarettiin, Lehtonen valaisi telakkaansa.

Lehtonen uhkuu itseluottamusta ja taistelutahtoa

Pahimmat pilkkakirveet iskevät Iirojen joukkuetta väitöksillä nuorten pelaajien henkisen kantin murtumisesta tiukassa paikassa. Lehtosen rautainen haarniska kyllä kestää moiset iskut ja valmentajalla on pamauttaa vielä takaisinkin.

-Meillä on erittäin kokeneita runkopelaajia nuorten tukena. Eikä Karjaalla avauksessa ole enää mitään ensikertalaisia. Tästä ryhmästä kaikki ovat pelanneet Kakkosta. Ja suurin osa nuorista on pelannut painepelejä A- ja B-nuorten taistellessa mitaleista. Osa oli mukana pari vuotta sitten, kun synkimmillään Iirot oli toiseksi viimeisenä, mutta sieltäkin noustiin. Kyllä tästä tiimistä löytyy henkistä selkärankaa, Lehtonen paaluttaa.

-Tiedostamme BK:n vaaralliset vastaiskut ja kurinalaisen joukkuepelaamisen. Meillä ei ole kuitenkaan aikeita mennä sinne pelaamaan kilpikonnaa ja iskemään erikoistilanteista. Me menemme sinne pelaamaan meidän näköistä jalkapalloa. Kun katsoo sarjataulukkoa, niin ei se tällä kaudella ole huonoimmasta päästä ollut, Lehtonen jatkaa tykitystään.

Päävalmentaja lupaa, että Karjaalla esiintyy hyvin latautunut, mutta äärimmäisen nöyrä ja taistelutahtoinen Pallo-Iirot. Riittääkö se lataus vielä tarpeeksi tuliseen kiriin kohti lohkovoittoa?