Savolaisen debyytti siiviitti Iirot voittoon LoPasta

17.8.2011


Jussi-Pekka Savolainen avasi kautensa 75 minuuttisella Lohjalla. Juho Hyysalon survoma osuma toi Pasi Lehtosen suojateille maukkaat kolme pistettä, joiden turvin Iirot palasi kakkossijalle.

Pallo-Iirojen valmentajan Pasi Lehtosen sisällä varmasti tietyllä tapaa kihelmöi ennen ottelua Lohjalla kuin pikkulapsella jouluaaton aamuna. Edessä oli paitsi tärkeä taisto lohkon kärkisijojen kannalta, myös Jussi-Pekka Savolaisen kauden debyytti. Lehtonen odotti Savolaisesta ratkaisua ja rakentajaa keskikenttälleen. Sitä sai mitä tilasi ja korkojen kera.

Välillä Harjun kentällä näytti jopa siltä, että Savolaisia olisi ollut kentällä enemmänkin kuin yksi. J-P teki töitä laajalla säteellä, oli poikkeuksetta pelattavissa helpolla syötöllä ja vei Iirojen peliä eteenpäin. Pallo-Iirot hallitsi hänen johdollaan peliä ja loi lähes solkenaan maalitilanteita.

Ensimmäisellä puoliajalla Roope Raunio eksyi laiturin tontiltaan muutaman herkulliseen vetopaikkaan, mutta Raunionkaan puhtaan oikeaoppinen potkutekniikka ei riittänyt saattelemaan nahkaista pelivälinettä verkkoon. Samaten Nico Rinne pujotteli vetopaikkoja vasurilleen tuloksettomasti. Toppari Verneri Salmisen pää muistutti lähinnä rubiikin kuutiota muutamassa maukkaassa puskupaikassa.

- Ei juku pelkäsin kyllä pahinta eka jakson jälkeen, tokaisi penkillä tärissyt nuori kakkosmolari Iiro Koskikin.

Hyysalo ratkaisi onnekkaasti

Kosken piinan päätti lopulta toisella jaksolla vaihdosta vapautettu Juho Hyysalo. Iiro Aalto keskitti vasemmalta rangaistusalueelle ja elämään jäänyt pallo päätyi Hyysalon tykinruuaksi. Laukaus otti kimmokkeen ja pomppi lopulta raumalaisittain oikeaan osoitteeseen kirvoittaen vapautuneita tuuletuksia vaihtopenkin suunnasta.

- Peliesitykseen täytyy olla tyytyväinen. Pallo liikkui ja peli pysyi kontrollissa. Ja Tuomalan Jani maalilla ottaa pelistä toiseen tärkeitä torjuntoja, Lehtonen myhäili.

Voitto nosti Iirot 39 pisteeseen ja kakkossijalle ohi Ilveksen. Nousukarsintapaikka on pisteen päässä, sillä C-lohkon kakkosella, kymmenen pelin voittoputkessa seilaavalla GBK:lla on 40 pistettä.