Iiroilla seuraavaksi haastava paikalliskamppailu Porissa

1.8.2011


Valmentajaa vaihtanut FC Jazz janoaa piristystä vaisuhkoon ilmeeseensä Pallo-Iirojen kustannuksella. Porin paikallistaistossa vastassa on nälkäinen joukkue.

3-2-tappio kellarikerroksen MuSalle Porin derbyssä oli liikaa Jazz-luotsi Risto Virtaselle. Hän haukkui ensin omat pelaajansa ja jätti sen jälkeen paikkansa joukkueen valmentajana.

Sami "Salva" Rintanen vetää joukkuetta uuden luotsin julkistamiseen asti. Uudeksi valmentajaksi on huhuissa pyörinyt vahvimmin Jouni Joensuun nimi. Myös raumalaisille tuttua Harri Virtasta ja villeimmissä tarinoissa reservin joukkueenjohtajaa Janne Matista on viety Jazzin päävalmentajan pallille.

-Valmentajanvaihdos tuli meille sikäli huonoon saumaan, että Jazzilla oli menossa hieman huonompi jakso. Nyt pelaajat todennäköisesti syttyvät ainakin hetkellisesti näyttämään parasta uudelle koutsille, Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen mietiskeli.

Kolhuista huolimatta voittoa metsästämään

Mietiskeltävää hänellä riittää myös keskikenttänsä tilanteessa. Patrick Urmsonin pelit Raumalla alkavat olla pelatut, kun mies suuntaa takaisin Amerikkaan. Lähes kaikilla muillakin on isompia tai pienempiä kolhuja, joten on vielä täydellinen mysteeri, ketkä Iirojen konehuoneessa peliä rakentavat Porissa.

Jazzin mahdollisesta buustista ja loukkaantumiskuvioista huolimatta Lehtonen ei tingi linjastaan haastavassa paikallistaistossakaan.

-Edelleen toistan, että lähdemme voittamaan kaikkia tämän sarjan pelejä, valmentaja tuumi päättäväisesti.

Jazzilla on putoamisviivaan matkaa vielä turvallisen tuntuiset yhdeksän pistettä, mutta nousuhaaveet ovat jo karanneet. Nousujunasta Jazzin ovat tiputtaneet nimenomaan heikot vieraspelit, joista porilaiset ovat onnistuneet raapimaan vain kolme tasapelipistettä. Sen sijaan kotonaan Jazz on ollut vahva haalien kahdeksasta pelistä saldon 6-1-1. Tuleeko keskiviikkona toinen tappiotahra tuohon sarakkeeseen?