Ennakko: Pallo-Iirot - ÅIFK 3.7

1.7.2011


Kakkonen palaa juhannustauolta Äijänsuolle kärkipään kamppailun merkeissä, kun Iirot saa vieraakseen Turusta Åbo IFK:n.

Lähtökohdat sunnuntain otteluun ovat sarjataulukkoa vilkaisemmalla tasaiset. Kotijoukkue ajaa takaa kärkijoukkue BK-46:sta sijalta neljä. Kolmen pisteen päässä Iiroista sijalla kuusi väijyy ÅIFK.

ÅIFK:n ja TPS:n farmiyhteistyö voi poikia Åbon riveihin välillä arvaamattomia helmiä. Nyt nimekkäämpiä vahvistuksia liigajoukkueen suunnalta tuskin nähdään, koska TPS pelasi Veikkausliigaa torstaina ja pelaa taas sunnuntaina.

ÅIFK:ssa vielä viime kaudella esiintynyt Iiroveskari Jani Tuomala tuntee hieman paremmin turkulaisten metkut.

- Joukkueessa on nuoria ja taitavia pelaajia. Vahvuudet ovat ehdottomasti hyökkäyspelissä, puolustuksessa voi olla vaikempaa. Joukkue sai ison kasan pelaajia viime kaudella tippuneesta Sinimustista, Tuomala valaisee.

Åbon pelaajat tuttuja Salmisellekin

Yksi nuorista ja taitavista hyökkäyspään pelaajista on kahdeksan maalia paukuttanut Alban Ferati, jonka kanssa kotijoukkueen puolustus saa olla tarkkana.

- Åbossa on jo junioripeleistä tuttuja maajoukkuetaustaisia kavereita. Heidän kanssaan täytyy olla hereillä koko pelin ajan, ja vastata taitoon kovuudella sääntöjen sallimissa rajoissa tietenkin, tuumi Verneri "Rautamuumi" Salminen.

Lehtosen takaraivossa jyskyttää juhannus

Iirojen valmentaja Pasi Lehtosen suurin huolenaihe kohdistuu pieneen taukoon harjoituksista ja peleistä. Positiivista on, että pelaajat saivat hetkeksi irtautua jalkapallosta ja ladata akkuja loppukauden taistoihin.

- Joukkueilla voi olla vaikeuksia päästä kiinni arkeen juhannuksen jälkeen. Olemme kuitenkin ottaneet tauon huomioon harjoittelussamme, ja toivon että joukkue jatkaa siitä mihin jäimme ennen taukoa, Lehtonen sanoi viitaten lähes tappiottomaan marssiin ennen juhannusta.

Päävalmentajan huolen täyteen iskuun pääsemisestä ymmärtää. Iiroilla on vain kolme pistettä sarjan kärkipaikkaan, mutta todella tasaisessa kärkipäässä tappio voi heikentää asemia tuntuvasti. Lehtonen tiedostaa, että Äijänsuosta olisi tultava vieläkin vaikeammin valloitettava linnake.

- Kotona pitäisi pystyä ilman muuta voittamaan melkein kaikki pelit, jossei jopa jokaista. Vastustajien pitäisi jo Raumalle tultaessa tuntea olonsa vähän epämukavaksi, Lehtonen pohdiskeli.

Åbo voi olla taas yksi tiili lisää tuohon voittamattomuuden linnaan.