Härmä haki katastrofaalisen voiton reservistä

15.6.2011


Harvoin ylivoimaisinkaan joukkue onnistuu jalkapallossa tekemään ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin neljää maalia. Härmä onnistui reservijoukkuetta vastaan ja takoi taululle lopulta 1-7-vierasvoiton.

Reservijoukkueesta on Härmä pelissä vaikea nostaa esiin yhtään pelaajaa, jolle ei olisi tullut pahoja virheitä.

Aloittaen ottelun valoittamisen positiivisesti, Mikko Valtanen tuli hyvin sisään puoliajalla ja Jonas Nyholm jaksoi ainakin yrittää loppuun asti luoden välillä Valtasen kanssa toisella jaksolla jo jalkapallomaisia hyökkäyksiäkin. Harvaa voi syyttää totaalisesta luovuttamisesta, mutta huono päivä sattui silti liian monelle reservin pelaajalle.

Vastaavasti vierasjoukkue Härmä osoitti olevansa ehdottomasti yksi tämän Kolmosen lohkon parhaista yhdistelmistä. Varsinkin sen kärkiosasto liigaa Hämeenlinnassa vetäneen Anssi Laineen johdolla oli liikaa reservin puolustukselle.

Osumat Härmän hyvyyttä ja reservin huonoutta

Ensimmäinen osuma syntyi, kun puolustus ei ehtinyt siivota maalivahti Mikko Laaksosen torjumaa palloa maalinedustalta. Toisen ohjasi rinnaallaan omiin toppari Eetu Setänen. Sama mies liukastui kolmannessa maalissa ja Laine karkasi yksin läpi. Neljäs ja viideskin osuma olivat seurausta reservin pallonmenetyksistä ja Härmän mainiosti ajoitetuista läpisyötöistä ja pystyjuoksuista.

Tauolla taululla komeili, ei enempää eikä vähempää kuin 0-5, kun Jussi Railion rangaistuspotkukaan ei tuonut tulosta.

Aivan joka tilanteesta Härmä ei enää toisella puoliajalla onnistunut, kahdesti silti. Reservin kavennuksen iski toisesta läpiajostaan keskikentälle liikettä tuonut Valtanen.

Suureksi pelanneet tappiolukemat käyvät toisaalta hyvästä herätyksestä. Kolmosessa ei pysy puolivaloilla, aina ei riitä mikään muu kuin kertakaikkiaan nappiesitys. Reservijoukkueen pitää pystyä nyt venymään enemmäin kuin ennen kautta ehkä ajateltiin säilyttääkseen sarjapaikkansa ja laadukkaan kehityskentän nuorille ja edustuksen penkkipelaajille.

Matisella riittää uskoa

Elämäntaparemontin tyrskyihin hypännyt, reservin taustahenkilöistä vaikutusvaltaisin, Janne Matinen oli tunteiden ristiaallokossa raiskauksen päätyttyä.

- Raskasta tässä on välillä muutenkin, tämä oli kuin joku potkaisisi maassa makaavaa. Kurjaa, niin kurjaa, Matinen sopersi.

Lujamielinen huoltohenkilö suoristi kuitenkin selkänsä yllättävän nopeasti.

- Mutta kyllä tästä vielä on saumaa nousta. En kuitenkaan ollut budjetoinut vahvasta Härmästä meille kuutta pistettä. Tarvitsemme mielellään voiton Eurasta tilanteen helpottamiseksi.

- Ja kyllähän täytyy tietysti toivoa, että edustusjoukkueen valmentaja on meille myötämielinen. Tarvitsemme sieltä suunnasta kuitenkin apuja ja niiden apujenkin on laitettava kaikkensa peliin näissä pelastustalkoissa, alan miesten keskuudessa arvostettu Matinen jyrisi.