Kraft pysäytti Iirot Närpiössä

23.5.2011


Rankan pelirykelmän viimeinen ottelu Närpiössä koitui Iirojen kohtaloksi maalein 0-3. Raskaat kärkikamppailut olivat imeneet raumalaisista terävimmän liikkeen ja nälkäinen kotijoukkue pääsi rokottamaan.

Ottelu Närpiössä Kraftin vieraana oli Pallo-Iiroille kolmas seitsemään päivään sisältäen tiukat taistelut Ilvestä ja FC Jazzia vastaan. On sanomattakin selvää, että paikat joutuvat tuollaisessa rasituksessa koville ja harvan jalat Pasi Lehtosen kentälle juoksuttamasta aloituskokoonpanosta olivat tuoreita.

Ottelu eteni maalittomassa tilanteessa aina avausjakson loppupuolelle asti. Tärkeän avausmaalin pääsi silloin iskemään jälleen rangaistuspotkusta vastustaja. Vasile Marchis rikkoi ja viime kaudella Kolmosessa viisi maalia viimeistellyt Kraft-vahti Vladan Zlatkovic viimeisteli pilkulta taukotilanteen 1-0.

Granfors antoi kuoliniskun

Jazzin kaataneella hyökkäyskaksikolla Juho Patolalla - Juho Hyysalolla oli paikkansa rikkoa vieraiden kuparinen. Samoin Kimmo Hörkön kanssa seinäpelillä läpiajoon karanneella Jonas Nyholmilla.

Jonas Granfors iski 2-0-säkillään Iirot vaikeaan tilanteeseen, josta raumalaiset eivät nahkealla liikkeellä onnistuneet enää saamaan kavennusmaalilla painetta eivätkä merkittävää kiriä aikaiseksi. Granforssin illan toinen ja loppunumerot 3-0 viimeistellyt maali kävi kosmetiikasta.

Iiroilla on näin viiden pelin jälkeen saldolla 3-1-1 plakkarissa 10 pistettä, jolla se väijyy kahden pisteen iskuetäisyydellä sarjakärkeen nousseesta Ilveksestä. Lusikkansa lohkon kärkikahinoihin ovat työntäneet myös Karjaalla pisteet tasanneet BK-46 ja FC Jazz, sekä enemmän tai vähemmän yllättäen vielä ilman tappiota matkaava JäPS.