Brittisirkkeli palaa Pallo-Iiroihin

16.5.2011


Amerikkaan opiskelemaan ja pelaamaan lähtenyt Patrick Urmson palaa kesäksi Iirojen keltapaitaan. Numero 20 ehti tulla tunnetuksi kovista otteistaan keskikentän pohjalla junioreissa ja edustusjoukkueessa.

Juurensa Oldhamiin ja Manchesteriin uloittava Urmson nousi suuren yleisön tietouteen Jarmo Lavannon valmentamissa A- ja B-juniorijoukkueissa, jotka keikkuivat taistelemassa SM-mitaleista.

Edustusjoukkueeseen "Pate" nousi Kari Latvasen ja Jari Niemen valmennusvuonna. Latvanen ja Niemi ihastuivat Urmsonin hyvään asenteeseen ja miehekkääseen pelityyliin. Lihapuimuri kiitti valmennusta luottamuksesta iskien heti Kakkosen avausottelussaan maalin ja niittäen nimiinsä kauden aikana kasan keltaisia kortteja.

Seuraavaksi puikkoihin astui Veijo Wahlsten, jonka aikana Urmsonin ura Iiroissa ei mahtilentoon noussut, mutta idea opiskeluista ja pelaamisesta Yhdysvalloissa sai syntynsä.

- Aloin tehdä valmisteluja, kuten esittelyvideon itsestäni nettiin. Kävin myös kielitesteissä Helsingissä. Lopulta Amerikasta sitten kiinnostuttiin ja katsoin sen mahdollisuudeksi, jonka haluan kokea, Urmson muistelee.

Hän pelasi Iiroissa vielä Lehtosen aikana syksyyn asti, joten mikään tuntemattomuus lainalle tuleva pelaaja ei ole.

- Pate antaa esimerkillisen panoksen treeneihin ja peleihin. Keskikentän raataja, joka on kaksinkamppailussa kuin kotisohvallaan. Parhaimmillaan taklaukset sytyttävät joukkueen, pahimmillaan niillä on punaisia seurauksia, Lehtonen valaisee.

Urmson saatetaan nähdä kokoonpanossa jo keskiviikkona FC Jazzia vastaan.