Ennakko: Pallo-Iirot - FC Jazz

16.5.2011


Panoksena tähän Satakunnan derbyyn ladataan paitsi alueen herruus myös B-lohkon kärkipaikka ja avaustappion aiheuttaminen rakkaalle viholliselle.

Pallo-Iirot nosti ratkaisevasti tasoaan JäPS-kotiottelusta ja kävi sunnuntaina kaatamassa Ilveksen Ratinassa. Nyt raumalaisten ottelut jatkuvat kärkikamppailujen tiellä, kun maalieron turvin lohkon piikkipaikalla keikkuva FC Jazz saapuu vierailemaan Äijänsuolle.

Jazz nappasi helpohkon 3-0-voiton MuSasta lauantaina. Kahdesti onnistunut nuori Rami Ahonen nousi jo paprikapaitojen parhaaksi maalintekijäksi maalisaldon näyttäessä kolmea. Porin paikallisen kolmannen osuman iski Mamadou Konaten esityöstä Jesse Junnila.

Voitettuaan TPV:n vakuuttavasti avausottelussa 4-1, FC Jazz jäi Tampereella 1-1-tasapeliin kellarikerrokseen ennakoidun sarjanousija Ilves-Kissojen kanssa. Kaiken kaikkiaan Kakkosen ollessa vielä varhaisessa vaiheessa näyttäisi, että Risto Virtanen saa oppeineen Jazzin keikkumaan sarjataulukon kärkipäässä.

Jazzilla rosterissa nimimiehiä

Tosin Virtasella on millä keikuttaa. Mamadou Konate kärjessä viimeistelee itse ja luo paikkoja myös muille. AC Oulussa liigaa pelanneella Konatella olisi varmasti vieläkin annettavaa maan korkeimmalla sarjatasolla. Myös hänen velipoikansa Sekou on vaarallinen lisä porilaisten hyökkäyspeliin.

Santahuhdan veljekset ovat Kakkoseen takuuvarmoja työjuhtia keskikentälle tai puolustukseen. Toppariosastolla reikiä tilkitsevät Ykkösen FC Hämeenlinnasta palannut Jukka Ranne ja kokemusta liigasta asti haalinut Jari Vuorinen. Omaa ja ToVen juniorityötä edustavat mm. Ahonen, yhden maalin jo tehnyt Jonne Tuominen ja Joni Pelkonen. Siinä on Virtasella jo kärkisijoille pystyvä mikstuura.

Lehtonen peräänkuuluttaa nöyryyttä

Upea voitto Tampereelta tuotti myös hieman harmaita hiuksia Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtoselle. Nico Rinne reväytti ilmeisesti vatsalihaksensa. Toisaalta Saku Peltonen kirmasi vaihdosta tultuaan kuin nuori varsa vyölleen ensimmäiset Kakkosen minuutit tällä kaudella. Vasile Marchis palasi avaukseen ja Amerikanapu Patrick Urmson saattaa olla käytettävissä.

Lehtonen oli luottavainen, mutta toisaalta veti lehdistölle hieman seiftiäkin. Päävalmentaja ei anna vielä tässä vaiheessa sarjataulukolle kovin paljon arvoa, mutta on toki senkin statistiikan läpi lukaissut.

- Ei Jazzin kaatamiseen ole mitään hokkuspokkuksia. Se on sarjakärki ja sillä on paras maaliero. Meidän täytyy olla kurinalaisia ja huolellisia, uskon saman reseptin purevan kuin Ilvekseenkin, Lehtonen pohdiskeli.

- Jazz tulee Äijänsuolle ennakkosuosikkina. Uskoisin, että tällainen asetelma ja vieläpä paikalliskamppailu sytyttää kyllä joukkueen taistelemaan. Toivottavasti yleisökin löytää lehtereille, niin on ainekset hienoon tapahtumaan.

 

Pallo-Iirot - FC Jazz  Äijänsuon stadionilla keskiviikkona 18.5 klo 18.30.