JazzIirot -Akatemia voitti FC Barcelonan

29.4.2011JazzIirot -Akatemian D12-ikäluokka osallistui pääsiäisenä Madiridissa pelattuun kansainväliseen kutsuturnaukseen. Kuuden isäntämaan edustajan lisäksi mukana oli yksi joukkue Sveitsistä ja yksi Itävallasta.

XXV Alcala de Henares Cup 2011 -turnauksen järjesti Club Deportiva Avance, ja se pelattiin Alcala de Henaresin kaupungissa Madridin itsehallintoalueella.

Alkulohkossa JazzIirot -Akatemia voitti neljä ottelua, pelasi kolme tasan ja hävisi yhden. Yksi joukkueen parhaista peleistä oli lukemin 2-0 tullut voitto FC Barcelonan joukkueesta.

- FC Barcelonalla on 50 poikaa ikäluokassa, josta oli valittu 15 tähän turnaukseen, satakuntalaisten manageri Tero Tuomi kertoo.

Välierissä JazzIirot -Akatemia puhti loppui, ja tuloksena oli tappio, kuten myös pronssipelissä.

Alkulohkossa satakuntalaiset pelasivat molempia finalisteja vastaan tasan, mutta kahdeksan hienon alkusarjan pelin jälkeen jalat olivat mitalipeleissä jo painavat.

- Turnauksen keskeisin anti oli nähdä kansainvälisen juniorifutiksen jäätävän kova taso ja kuinka hienoa jalkapalloa jo 11-vuotiaat voivat pelata. Pojille tämä toi toivottavasti lisää intoa harjoitella, Tuomi toteaa.

Kansainvälinen toiminta (turnaukset, harjoituspelit ja treenileirit) ovat tärkeä osa JazzIirot -Akatemian toimintaa. Reissujen aikana pojat pääsevät mittaamaan tasoaan ikäluokkansa muihin eurooppalaisiin huippuihin, saavat tärkeää elämänkokemusta ja pääsevät nauttimaan jalkapallon maailmanlaajuisesta mahdista.

- Tällaiset reissut ruokkivat poikia aivan valtavasti. Näin se rakkaus lajiin roihahtaa.

JazzIirot -Akatemian joukkue Espanjassa:

1. Tomi Furuholm, FC Jazz
2. Iivari Kulju, FC Jazz
3. Joel Lehtonen, FC Jazz
4. Eetu Lindfors, FC Jazz
5. Jussi Lemio, FC Jazz
6. Jan Mattila, Pallo-Iirot
7. Alex Neiramaa, FC Jazz
8. Miska Palonen, EuPa
9. Kasperi Peltonen, FC Jazz
10. Manu Ranne, Pallo-Iirot
11. Venni Salonen, MuSa
12. Aleksi Toivonen, Pallo-Iirot
13. Tom Tuomi, FC Jazz
14. Elias Valtonen, EuPa
15. Joona Visavuori, FC Jazz

Manageri               Tero Tuomi
Vastuuvalmentaja  Tomi Visavuori
Valmentaja             Heikki Ranne
Huoltaja                  Ari Valtonen