Pallo-Iirot aloittaa taipaleensa Suomen Cupissa

18.3.2011


Raumalaiset matkustavat Cupin avausottelussaan 4.kierroksella Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

Viime vuonna perinteikäs Suomen Cup toi Raumalle Veikkausliigaseura IFK Mariehamnin. Silloin Iirojen tarvitsi kaataa nimekkään vastustajan kohdatakseen paikallispelissä FC Rauma.

Tänä vuonna, jo ennen kuin Cup-huuma on ehtinyt kunnolla puraistakkaan, vastaan arvottiin Kakkosen B-lohkon kärkeen povailtu Ilves. FC Hakassa liigakenttiä dominoinut Valeri Popovits jatkaa Tupsukorvien ruorissa. Ilves on voittanut kuudesta treenimatsistaan viimeiset viisi. Varsinkin maaliskuussa ruuti on ollut kuivaa ja Ilves on pommittanut kumoon Ilves-Kissat 5-1 ja Åbo IFK:n peräti 7-2. Molemmat pelaavat Iirojen kanssa samassa lohkossa tällä kaudella.

Samalta sarjatasolta ei juurikaan kovempia vastustajia voi saada, mutta Pallo-Iirojen tavoite ottelussa on kristallinkirkas.

- Vain ja ainoastaan jatkopaikka kelpaa. Muuten Cupiin ei kannata edes osallistua, Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen sivaltaa.

Raumalaiset ovat hävinneet harjoituskaudella vain PoPalle. Lehtosella on nytkin resepti jatkopaikkaan.

- Olemme rohkeita omassa pelissämme. Meidän pitää silti jaksaa liikkua hyvin ja puolustaa kurinalaisesti.

- Yksinkertaisesti teemme vain yhden maalin vastustajaa enemmän. Nyt se riittää, Lehtonen lateli jalkapallon simppelejä lakeja.

Juho Lehtovaara ja Eetu Setänen eivät ole vielä toipuneet pelikuntoon polvitähystyksistään. Sami Vahannolla on nivusvaivoja. Juho Torkkeli on puolestaan nostamassa raumalaista futsalia Ykköseen viimeisessä karsintapelissä.

Jos Pallo-Iirot menee jatkoon, se kohtaa viidennellä kierroksella FF Jaron farmiporukan JBK:n Kakkosen C-lohkosta.