Sami Vahanto Pallo-Iiroihin

19.1.2011


Sami Vahanto keltanutussa kaudella 2008
Sami Vahanto keltanutussa kaudella 2008

Kokenut keskikenttäpelaaja tekee paluun kasvattajaseuraansa parin vuoden Somero –visiittinsä jälkeen. Vahanto solmi Pallo-Iirojen kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen, johon sisältyy myös reservijoukkueen vastuuvalmentajan rooli.

Sami on käynyt Nappulaliigasta saakka koko Iirojen juniorimyllyn läpi ja nousi kaudella -99 miesten edustusjoukkueeseen, pelaten debyyttikaudellaan 13 ottelua Ykkösessä. Vuosien saatossa Samin tavaramerkeiksi on tullut juoksuvoimaisuus sekä millintarkat syötöt, joista on taatusti hyötyä myös tulevalla kaudella. Mies itse on luonnollisesti tyytyväinen paluunsa: ”Hienoa palata Raumalle ja Pallo-Iiroihin. Odotan vesi kielellä pääsyä mukaan joukkueen harjoituksiin, otteluihin sekä pukukoppielämään. Paljon on tutustumista uusiin kavereihin, sillä aika paljon on ryhmä nuorentunut siitä, kun itse olin viimeksi mukana täällä kaudella 2008. Valmennusasiat tulevat minulle uutena asiana, mutta eiköhän minulla ole kokemukseni ansiosta annettavaa siinäkin”.

Edustusjoukkueen vastuuvalmentaja Pasi Lehtonen on yhtäläisesti erittäin tyytyväinen saadessaan rinkiinsä kokeneen paluumuuttajan: ”Pikkis on pelaaja, joka soveltuu ihanteellisesti meidän pelitapaan, sillä hänen vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa. Hänellä on varmasti paljon annettavaa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hänen roolinsa reservijoukkueen valmentajana on hyvä asia hänelle itselleen, mutta myös joukkueelle ja minulle henkilökohtaisesti. Nyt minulla on suora kontakti reservijoukkueeseen, jossa tulee pelaamaan paljon edustuksen ringissä olevia pelaajia sekä seuran nousevia kykyjä A- ja B-junioreista, joten olen erittäin tyytyväinen nykyisestä tilanteesta”, toteaa Lehtonen. Vahannon mukaantulo lisää entisestään kilpailua joukkueen keskikentän pelipaikoista.

Vahanto liittyy mukaan joukkueen toimintaan maanantaina 31. tammikuuta, joten häntä ei tulla vielä näkemään tulevan viikonlopun FC Hämeenlinna –harjoitusottelussa.