Pallo-Iirot teurasti EuPan ensimmäisessä kotiesiintymisessään

17.1.2011


Pallo-Iirot - Euran Pallo 9-0 (4-0)

Miesten nuorehkolla kokoonpanolla liikkeellä ollut edustusjoukkue vietti maalintekoharjoituksia Euran Pallon kustannuksella menneenä lauantaina. Yhdeksän maalin ilotulituksessa tappavimpana aseena loisti Juho Patola, joka naputti peräti viisi osumaa.
 
Iiropiiskuri Pasi Lehtonen marssitti kentälle avauksen, jonka vanhin pelaaja oli kaikessa kokemuksessaan -89 syntynyt Juho Patola. Ehkä hieman yllätyksekseenkin Lehtonen sai huomata kotijoukkueen olleen liikkeellä hyvällä jalalla keskellä harjoituskautta. Tyytyväinen hän oli myös syöttötyöskentelyyn.
 
- Koska liikuimme vastustajaa paremmin, kentällä oli tilaa ja välejä syöttää. Pystyimmekin pelaamaan maita pitkin ja syötöt löysivät myös kiitettävästi omille, Lehtonen niitti onnistumisten satoa.
 
EuPa ei oikeastaan missään vaiheessa pystynyt haastamaan vakavasti Iirojen maalilla torjunutta Mikko Laaksosta. Vierasjoukkue oli pystynyt haalimaan riveihinsä Joonas Sinkkosen vielä viime kaudella Kakkosta pelanneesta Someron Voimasta ja kosolti kokemusta ykkös- ja kakkosdivarista keränneen Mikko Kärjen. Topparina pelannut Kärki saikin mukavan hien päälle aktiivisesti hyökkäyspäässä häärineiden Juho Patolan, Juho Hyysalon ja Roope Raunion kanssa. Hyvän matsin pelannut Raunio onnistui kertaalleen maalinteossa toisella puoliajalla. Hyysalo ei maalia päässyt tuulettelemaan, mutta tarjoili silkkityynyltä muutaman osuman.
 
Toiselle puoliajalle Lehtonen vapautti kahleistaan tuoreet armeijansa päättäneet. Nälkäisimmin esiintyi näätämäinen Janne Tahvanainen viimeistellen kliinisesti kaksi osumaa. Hän irtautui kahdesti nokikkain EuPa-vahti Nico Suomalaisen kanssa. Ensin Tahvanainen ujutti tuskaisen hiljaisesti pallon maita myöden häkkiin ja toisessa maalissa nosti orvokinherkästi pallon yli hölmistyneen Suomalaisen.
 
Iirojen keskisektorilla nuori Niklas Kuusio ja Peetu Peltonen onnistuivat myös hyvin. Molemmat saivat mahdollisuuksia viritellä kutejaan ja yksi Kuusion tykeistä upposi verkkoonkin.
 
- Tästä on hyvä jatkaa viikon treeneihin parantamaan tekemistä entisestään. Seuraava vastus on jo luokkaa kovempi, mutta luultavasti jokainen lautautuu äärimmäisen hyvään suoritukseen niistääksemme ykkösdivarijoukkueen päänahan, vakavoitunut Lehtonen viittasi ensi lauantain vääntöön FC Hämeenlinnaa vastaan.