Otteluennakko: P-Iirot - KaaPo

17.9.2010


Pallo-Iirot saa tänään vastaansa Kaarinan Pojat. Ohessa ottelun ennakkotunnelmia.

Jos kahden viikon takaisessa Sinimustat -ottelussa oli kovat panokset vierasjoukkueella, samaa voi sanoa tämän illan kamppailusta KaaPon osalta. Tappio tämän illan ottelussa tietää lähes varmaa putoamista kaarinalaisille, tällä hetkellä eroa säilyjän paikalle on neljä pistettä kun on kolme ottelua jäljellä.

KaaPolla on takanaan tiukka ja todennäköisesti erittäin kalliiksi käyvä tappio kuuden pisteen ottelussa EIF:lle. Hyvän loppukirin jo sarjassa aloittanut joukkue lähti toiveikkaana hakemaan lisäpisteitä Tammisaaresta, taistelikin tasapäisesti 80.minuutille saakka, kunnes EIF rokotti vastaiskusta ja karkasi voittoon, loppulukemien ollessa 3-1. ”KaaPo pelaa veitsi kurkulla putoamista vastaan, joten on sanomattakin selvää, että vastaamme tulee erittäin nälkäinen ja taisteleva joukkue”, varoittaa Pasi Lehtonen omiaan illan vastustajastaan. Tämän illan kamppailusta vierailla on sivussa ainakin puolustuksen väkivahva luottotoppari Verneri Kryssi, joka on pelikiellossa. Sen sijaan pelikelpoisen pitäisi olla joukkueen vahvin osa-alue, yksi Kakkosen kovimmista hyökkäystrioista Ilondo – Sarparanta – Heimo. Varsinkin Heimoa on kotijoukkueen syytä varota, hurjia maalimääriä aiempina vuosina tehtaillut taituri on heräillyt talvihorroksestaan, viidessä viimeisimmässä ottelussa Heimo on tehnyt yhtä monta maalia.

Kotijoukkue lähtee otteluun takanaan yksi kauden huonoimmista otteluista. Vierasreissu Saloon ei tuottanut toivottua tulosta, kotijoukkue otti kaikki kolme pistettä kesyn raumalaisryhmän edestä. 0-2 tappioon päättyneestä ottelusta ei juurikaan positiivisia asioita pysty löytämään, 16-vuotiaan Niklas Kuusion ensiesiintyminen Iirojen paidassa ollessa yksi harvoista sellaisista. ”Oman peli-ilmeen on parannuttava paljon viime pelistä”, toteaa Lehtonen viime ottelusta ja jatkaa tulevaa ottelua silmällä pitäen ”tulemme varmasti tekemään muutoksia kokoonpanoon”. Kokoonpanomuutoksista huolimatta Lehtonen vakuuttaa, ettei peruskonseptia tulla muuttamaan, eli omasta pelityylistä tullaan pitämään kiinni. ”Erikoistilanteet tulevat olemaan suuressa osassa, meidän onkin oltava niissä aiempaa tarkempia ja päättäväisempiä”, kertoo Lehtonen lopuksi.

Viime kotiottelussa Iirot löi viimeisen naulan Sinimustien arkkuun, tapahtuuko tänään sama KaaPon kohdalla?

Tervetuloa seuraamaan perjantai-illan jännittävää kamppailua!