Pallo-Iirot kaatoi EIF:n vakuuttavasti

9.7.2010


Iirot merkkautti itselleen kauden ensimmäisen kotivoiton EIF:n kustannuksella, lukemin 4-2. Paikalle saapuneille, naftisti alle 300 katsojalle, tarjottiin viihdettä kokorahan edestä.

Pallo-Iirot - EIF 4-2 (3-2)
Aalto J 14' Estlander 13'
Hörkkö 34' Brotkin 19'
Hyysalo 36'
Wong 57'

Yleisöä: 289

Pallo-Iirot toteutti omaa taktiikkaansa kuten aiemmin tällä kaudella ja tällä kertaa se toi kotikentältä ensimmäisen kerran täyden pistepotin. Kotijoukkue tarjosi viihdyttävää futista paikalle saapuneille ja liikutteli palloa nätisti pelaajalta toiselle. Useampaan otteeseen keltapaidat pystyivät hyödyntämään vieraiden puolustuksen hitautta ja tätä kautta rakentamaanvaarallisia useampia vaarallisia maalipaikkoja.

Iirot kuittaisi vieraiden johtomaalin heti aloituksen jälkeen seuraanneessa tilanteessa kun Juuso Aalto täräytti pallon voimalla maaliin nätin sommitelman päätteeksi. Tammisaarelaiset nousivat uudelleen johtoon reiluviitisen minuuttia tasoitus maalin jälkeen. Tämän kuittaamiseen meni tovi kauemmin, 34 minuutin kohdalla Kimmo Hörkön tarkka sijoitus kuitenkin löysi tiensä maalin vasempaan alakulmaan ja numerot olivat taas tasan. EIF:n pelaajat purnasivat tilanteessa sillä heidän silmään näytti että pallo ei olisi käynyt maalissa vaan pompannut tolpasta maaliviivalle josta heidän puolustaja luuti sen pois, mutta ottelun tuomarikolmikko oli kuitenkin terävänä kuin kolme tikkaa ja veivät pallon keskelle maalin merkiksi.

Iirojen kolmas maali oli Juho Hyysalon soolosuoritus kun hän karkasi tammisaarelaispuolustukselta lähes puolesta kentästä ja sijoitti pallon nätisti pikkupompulla ohi vieraiden maalia vartioineen Reece Crowtherin. Neljännessä maalissa nähtiin kotijoukkueelta jälleen komea kuvio kun Juuso Aalto päästi kuudentoista rajalla tulleen poikkisyötön lävitseen Hörkölle joka odotti tilannetta vapaana boksin laitamilla, Kimmon millimetrin tarkka keskitys löysi viiden rajalle pystyyn juosseen Howard Wongin jolla oli helppo työ toimittaa pallo tyhjään pömpeliin.

Kaunis kesäilta, viihdyttävää futista ja Iiroille kolme pistettä. Mitä muuta voi toivoa futismatsilta toivoa?

Toivottavasti samaisista aineksista saadaan nauttia taas ensi viikolla kun keskiviikkona Äijänsuon hornankattilaan tulee vieraita Poriist.

Pallo-Iirot - Musa, keskiviikkona 14.7. klo 18.30, HUOM! nyt palataan normaaliin alkamisajankohtaan.

Pallo-Iirot tänään:

2 Aalto Iiro
14 Aalto Juuso -> Torkkeli 66'
12 Calafel Inigo
4 Horjanheimo Antti
19 Hyysalo Juho -> Patola 71'
7 Hörkkö Kimmo
25 Koskinen Antti
22 Marchis Vasile
6 Peltonen Peetu
17 Salminen Verneri -> Urmson 46'
10 Wong Howard

Käyttämättömät vaihtopelaajat:

1 Korhonen Jere
16 Peltonen Saku
21 Rinne Nico
3 Setänen Eetu

Veikkauksen palkinnot:

pronssi - Peetu Peltonen

hopea - Vasile Marchis

kulta - Kimmo Hörkköö