Otteluennakko: P-Iirot - Ilves, keskiviikkona 30.6. klo 19.00

28.6.2010


Pallo-Iirojen ensimmäisen kotivoiton metsästys jatkuu kesäkuun viimeisenä päivänä. Vastus ei voisi olla juurikaan kovempi, kun Tampereen Ilveksen nousujuna puksuttaa Raumalle.

Valeri Popovitshin valmentamat Tupsukorvat majailevat Kakkosen B-lohkon piikkipaikalla. Keltavihreiden tavoite on selvä: ylöspäin on päästävä ja materiaali on sen mukainen.
 
Ilves tyhjensi viime kaudella Kakkosesta tipahtaneiden PP-70:n ja PJK:n pajatsot. Se haali riveihinsä Jussi Kotilahden, Janne Rossin ja Olli Vakkalan. Kakkosen tasolle kivenkova paluumuuttaja on mm. VPS:ssä ja ruotsalaisessa Örgrytessä palloillut Henri Scheweleff. Puolustuksen johtohahmo on liigaliemissä keitetty Janne Salli. Kunnioitettavasti liigakokemusta löytyy myös Jaakko Pasaselta, Toni Hevonkorvelta ja vikkelältä hyökkääjältä Miki Sipiläiseltä. Kotilahti on viimeistellyt jo viisi osumaa, Matti Jokisen säestäessä neljällä ja Sipiläisen kolmella maalilla. Ilves on siis kokenut, tulivoimainen ja pelottavan hyvävireinen. Lisäksi farmisopimus Tampere Unitedin kanssa saattaa poikia yllättävänkin kovia vahvistuksia, viimeksi tamperelaisten teurastaessa LoPan 5-1 mukana oli nuori lupaus Johannes Mononen. Ainoat pistemenetyksensä Ilves on kärsinyt matkaotteluissaan. SoVo nipisti siltä pisteen ja SalPa kaatoi nousijasuosikit 2-0.
 
Viime kauden keskinäisissä kamppailuissa pisteet tasattiin Raumalla 1-1 ja Tammelassa kotijoukkue oli parempi 2-1. Tuo kamppailu sai ajoittain kuumiakin piirteitä ja esimerkiksi Janne Sallin kohtaloksi koitui telakka. Kenties hampaankoloon jäänyttä jännitettä lisää entisestään Iirojen mahdollisuus hilautua huohottelemaan vielä lähemmäs Tupsukorvien niskavilloihin. Tällä hetkellä Ilves on seitsemän pistettä edellä.
 
Kotijoukkueen valmennuksen ylin elin Pasi Lehtonen pääsee joukkoineen kohtaamaan sytyttävän vastuksen hyvistä lähtökohdista. "Joukkue on terve, eikä pelikieltoja ole. Siltikin pelimme tason pitää nousta voitetusta BK-46-matsista ja aiemmissa otteluissa syntyneet virheet on jäätävä minimiin, sillä vastustaja rankaisee varmasti", Lehtonen aprikoi. Päävalmentaja odottaa myös näkevänsä lomaviikon jälkeen liikkuvan kotijoukkueen. "Ottelu on erinomainen mittari tämän hetken tasostamme", muotoilee Lehtonen.