Otteluennakko: P-Iirot - SoVo, sunnuntaina 13.6. klo 19.00

11.6.2010


Sunnuntaina Äijänsuon stadionia voi toivottavasti hyvällä syyllä kutsua hornankattilaksi, kun tunteita sekä yleisössä että kentällä herättävä Someron Voima saapuu vierailemaan Raumalle.

SoVon paidassa palloillee raumalaisten huulilla hyppineitä nimiä. Röyhkeän hyökkääjän Aleksi Latvasen ollessa kentällä tapahtuu aina hyvässä tai pahassa. Someron keskikentällä peliä yrittävät pyörittää Tomi Uusitorppa ja Sami Vahanto. Posti löytää kyllä perille, mutta löytävätkö Vahannon passit? SoVo pääsee iskemään sarjanousijan yllätysstatuksella noustuaan viime kaudella Turun Kolmosesta.

Pelaajavalmentaja Uusitorppa ja apuna piiskaava, Raumallakin valmentanut, Kari Latvanen ovat saaneet käyttöönsä sarjanousijalle poikkeuksellisen nimekkään materiaalin. Keppikerjäläisiä Somerolla ei ilmeisesti olla, sillä SoVo on haalinut useita liiga- tai ykkösdivaritaustaisia pelimiehiä. Markku Viitanen ja Sebastian Björkstrand tulivat puolustukseen TPV:stä. Otto Ojala ja futsalmaajoukkuemies Panu Autio haalittiin Hämeenlinnasta. Taitava pääkaupunkiseudulla ja Hämeenlinnassa neppaillut Lasse Lind värvättiin keskikentälle, ja tuorein kovista nimistä on HJK:sta ja Viikingeistä tuttu Kristian Kunnas. Heidän lisäkseen Jan Lomski on pommittanut jo kuusi osumaa kuluvan kauden Kakkosessa. Nimimiehistä huolimatta SoVon peli on ailahdellut, koska joukkue on koottu eri suunnista Suomea ja se harjoittelee yhdessä vähemmän kuin muut Kakkosen joukkueet. SoVo on pystynyt kaatamaan sarjan kärkipään GrIFK:n vieraissa 1-4 ja nipistämään Ilvekseltä kotonaan pisteen. Toisaalta se on hävinnyt tyvipäähän ennustetuille Musan Salamalle ja viimeksi rumin 2-6-murskalukemin BK-46:lle Karjaalla. Somero on kerännyt kuudesta ottelusta pisteen Iiroja vähemmän, seitsemän, ja sunnuntain kuuma kamppailu selvitteleekin asetelmia tasaisessa keskikastissa. Voitolla kärki säilyy iskuetäisyydellä, mutta vastaavasti tappiolla putoamispeikkokin saattaa jo kurkistella sivupeilistä, vaikka kyse onkin vasta alkukaudesta.

Kotijoukkueen piiskuri Pasi Lehtonen tiedostaa SoVon vaarallisen hyökkäysosaston ja juonii taktiikkansa sen mukaan. Lehtosen papereissa nimekäs vierailija on jopa ennakkosuosikin asemassa. -"Haastamme Someron samalla tavalla kuin pelasimme SalPaakin vastaan eli puolustamme tiiviisti joukkueena ja iskemme nopeilla vastaiskuilla", Lehtonen pohdiskelee. -"Lisäksi keskikentän Sami Vahanto on vaarallinen", Lehtonen lisää pelonsekaisella äänellä. Avuksi SoVon pelinrakentelun pysäyttämiseen Lehtonen saa viime ottelusta puuttuneet maanpuolustajat käytettäviinsä, joten pieniä viilauksia kokoonpanoon saattaa olla odotettavissa.