Espanjalaisessa valmennuksessa

11.3.2010

Kumpi nappaa pojat: Real Madrid...
Kumpi nappaa pojat: Real Madrid...
...vai Madrid zoo ?
...vai Madrid zoo ?

Pallo-Iirojen -98 -syntyneiden poikajunnujen Madridin turnaukseen valmistautumista seuraavan juttusarjan toinen osa.

Vajaan kuukauden päästä Pallo-Iirojen 98-joukkueen yksi kauden kohokohdista on käsillä, kun joukkue suuntaa pääsiäiseksi Madridiin. Pojat ovat saaneet matkaansa varten viimeaikoina futisopastusta paikallisesta näkökulmasta, kun tiistaisin joukkueen mukana on valmentajien apuna ollut espanjalainen Inigo Calafell. Inigo on 22-vuotias SAMK:n vaihto-opiskelija Deuston yliopistosta San Sebastianista, jonka joukkueenjohtaja Tero Tuomi bongasi koulun pihalta ja houkutteli treeneihin mukaan opettamaan pojille muutamia kikkoja ja siinä ohessa muutaman sanasen myös espanjaa.

Inigo on itse aloittanut jalkapallon jo 5-vuotiaana koulujoukkueessa, kuten paikallinen tapa on.

-Jos on tarpeeksi hyvä, niin pääsee koulujoukkueesta jalkapalloseuraan, kertoo Inigo. Hän itse pääsi CD Vasconian joukkueeseen, josta siirtyi Real Sociedadiin, yhteen espanjalaisista suurseuroista. Nykyisin koulun ohella hän pelaa SD Beasainin joukkueessa Espanjan kolmos divisioonassa asuessaan kotimaassa. Maalivahtina pelaavan Inigon ei ole tarvinnut Raumalla ollessa täysin hylätä pelaamista, sillä hänet on otettu mukaan P-Iirojen edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen pitämään pallotuntumaa yllä.

 

Raumalta reissuun melkein 40 hengen ryhmä

Raumalta matkaan lähtee 39 henkilön vahvuinen Iirolais-ryhmä, johon kuuluu 19 aikuista ja 20 lasta. Heidän viikon Espanjan reissua varten on laadittu myös matkaohjelma, jossa mm. joka päivään mahtuu puolentoista tunnin treenit pois lukien tietysti ottelupäivät. Yksi matkan kohokohtia tulee varmasti olemaan vierailu Real Madridin kotistadionille Santiago Bernabeulle, kukaties kymmenen vuoden päästä stadion saattaa olla jonkun vierailevan Iirolaisen kotistadion. Mahtuu ohjelmaan mukaan myös vierailu paikalliseen eläintarhaankin.

–Saa nähdä, kumpi suurista, Real Madrid vai Madrid Zoo, tekee houkuttelevan tarjouksen pojistamme tähti/eläintarhaansa, heittää JoJo Tuomi. T

urnauksen otteluohjelmakin on nyt vahvistettu ja varmistui että P-Iirot kohtaa FC Barcelonan alkulohkon ottelussaan. Historiallinen ottelu pelataan la 3.4. klo 9:30.