P-Iiroille vieraspiste ÅIFK:lta

9.8.2009


Iirot pelasivat 1-1 tasan ÅIFK:n kanssa Turussa. Iirojen tasoituksesta vastasi Roope Raunio turkulaisten maalivahdin oivallisen avustuksen saattelemana.

ÅIFK  - P-Iirot 1-1 (1-0)
Mäkinen 37' Raunio 68'

Yleisöä: 96

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue jatkoi tappiottomien otteluiden sarjaa ÅIFK:ta vastaan Turun Yläkentällä. Iirot joutui takaa-ajo asemaan 37 minuutin kohdalla kun turkulaisten Santeri Mäkinen vei joukkueensa johtoon kaukolaukauksella 20 metristä. Veto upposi Matt Glaeserin vartioiman maalin etu yläkulmaan. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hienoista hallintaa vaikkei kotijoukkue todellisia maalipaikkoja tuon yhden maaliin uponneen laukauksen lisäksi saanut luotua. Tosin ei vieraatkaan olleet sen parempia maalitinalteiden luomisessa.

Toiselle puoliajalle Iirot saapui sisuuntuneena ja joukkue iski pykälää isomman vaihteen päälle kun Kimmo Hörkkö nostettiin hyökkäykseen keskikentän pohjalta. Taktiikka muutos toimi ja Iirot piti palloa ja pyöritti peliä mallikkaasti. Kotijoukkue sai aikaan ainoastaan harpuunahyökkäyksiä jotka kuitenkin Iirojen puolustus klaarasi tyynen rauhallisesti.

68 minuutin kohdalla raumalaisten uurastus palkittiin kun Roope Raunio lähetti oikealta laidalta keskityspallon ÅIFK:n maalille. Keskitys näytti leijuvan suoraan Olli Kumpulaisen syliin maalin etukulmalle kunnes hän kuitenkin kaikkien yllätykseksi räpelsi pallon omaan maaliinsa ja tilanne oli tasan.

Maalin jälkeen ÅIFK sai ottelun juonesta kiinni ja pääsi vyöryttämään peli Iirojen päähän, mutta kuten ensimmäisellä puoliajalla eivät turkulaiset saaneet aikaan todellisia maalipaikkoja. Mitä pidemmälle ottelu eteni sen paremmin pääsivät Iirot takaisin peliin. 80 minuutin kohdalla Iirot sai pallon jo lähes maaliin kun kulman jälkitilanteesta flipperipallo pomppi ÅIFK:n maaliviivan tuntumassa, maaliin asti pallo ei kuitenkaan pomppinut.

Peliajan täyttyessä oli Iirot lähellä napata täyden pistepotin kun Eetu Setänen oli kärppänä Patrick Urmsonin vedon riparissa ja siirsi pallon tyhjään maaliin. Iirojen ilon kuitenkin päätti avustavan paitsioliputus. Yliajalla P-Iirot sai luotua vielä avopaikan mutta veto tilanteessa päätyi taivaantuuliin ja ottelu päättyi pistejakoon.

P-Iirot Turussa:

23 Glaeser Matt
7 Hörkkö Kimmo
25 Koskinen Antti
5 Lehtonen Pasi
6 Ossok Yannick
28 Patola Juho -> Rinne 46'
8 Raunio Roope
17 Salminen Verneri
3 Setänen Eetu
26 Sundin Jyri -> Urmson 65'
13 Vainiola Joona -> Lehtovaara 84'

Käyttämättömät vaihtopelaajat:

14 Aalto Juuso
22 Marchis Vasile
12 Narkko Jere
9 Nyholm Oskar

Ottelun palkitut:

Veikkauksen pisteet:
1 piste - Ville Harittu (ÅIFK)
2 pistettä - Antti Koskinen (P-Iirot)
3 pistettä - Kalle Mäkinen (ÅIFK)