P-Iirot Helposti Voittoon Kenraalissa

18.4.2009


Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue otti kenraaliharjoituksestaan 5-0 voiton Kakkosen C-lohkossa tulevalla kaudella pelaavasta Lapuan Virkiästä. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Iirojen täyttä hallintaa, vieraat pääsivät hiukan peliin mukaan toisella.

 Pallo-Iirot – Lapuan Virkiä 5-0 (4-0)

Torkkeli 21'
Uuttu 39'
Hörkkö 41' 44'
Barlow 89'

 

Pallo-Iirot tänään:

1 Matt Glaeser
2 Aleksi Kanerva -> 45' Oskar Nyholm
26 Yannick Ossok
3 Eetu Setänen
5 Joni-Petteri Malka
22 Vasile Marchis -> 45' Verneri Salminen
15 Veli-Pekka Nurmi
6 Jeremy Barlow
11 Juho Torkkeli -> 70' Antti Horjanheimo
7 Kimmo Hörkkö
13 Jami Uuttu

Pystyötöt Myrkkyä Virkiälle

Ottelun taso kärsi hieman olosuhteista kun stadionia viilensi voimakas tuuli läpi ottelun. Iirot hyökkäsivät ensimmäisen puoliajan myötätuuleen, muttei se kuitenkaan ollut ratkaiseva tekijä. Virkiä sai hädintuskin palloa Iirojen kenttäpuoliskolle ensimmäisen 45 minuutin aikana ja vieraiden pitkän pallon taktiikka ei toiminut alkuunkaan.

Kotijoukkue loi paljon paikkoja pystysyötöillä ja nämä repivätkin lapualaisten puolustuksen palasiksi tasaisin väliajoin. Ensimmäisen kerran lakeuksien miehet saivat katsella iirolaisen kantapäitä kun Jami Uuttu pelattiin yksinläpi kymmenen minuutin kohdalla. Ensimmäinen yritys kuitenkin päätyi vastaantulleen lapualaiskassarin syliin.

Kolme minuuttia tästä ja sama mies oli asialla Jeremy Barlow'n syötöstä, mutta veto tärähti tolpan sisäreunaan ja vieri maaliviivaa pitki pois maalista.

Ensimmäinen Puoliaika Iirojen Ilotulitusta

Vierasjoukkueen verkko pölähti ensimmäisen kerran 21 minuutin kohdalla kun Juho Torkkeli puski Aleksi Kanervan antamasta kulmasta pallon syöksypuskulla takatolpalta millimetrin tarkasti tolppamiehen ja tolpan välistä verkkoon.

Toinen maali syntyi hienon kuvion päätteeksi. Torkkeli heitti tarkan puolenvaihdon Hörkölle joka odotteli palloa kalkkiviivoilla. Hyvä haltuunotto ja pallo välittömästi boksiin, jossa Jami odotteli. Tarkka nikkaus ohi maalivahdin ja 2-0 oli tosiasia.

Tulos ei kerennyt kauaa taululla vanheta kun Kimmo Hörkkö pelattiin yksinläpi puolestakentästä. Kimmo jätti lapualaiset ihmettelemään tilannetta keskiviivalle ja purjehti läpi omissa oloissaan. Pieni nosto vastaantulleen maalivahdin yli ja tulostaulun hoitajalla oli jälleen hommia ja taululla 3-0.

4-0 osumaa ei jouduttu myöskään pitkään odottelemaan. Siinäkään ei kuvio ollut huonoimmasta päästä. Jeremy jatkoi näppärästi pallon päällä vieressä odottaneelle Hörkölle, jolla oli helppotehtävä sijoittaa pallo vasempaan alapesään. Enää ei ainakaan tarvitse murehtia että ykksökärjen ruuti olisi märkää kauden alla. Myrskyvaroitus on annettu, Syvärauman härkä on valmis kauden alkuun.

Glaeserille Ei Vielekään Maalia Pilkusta

Ensimmäisellä puoliajalla Matt Glaeser joutui värjöttelemään kylmissään Iirojen maalilla, mutta toisella puoliskolla lapualaiset saivat hieman luotua myös tilanteita kun he siirtyivät pelinrakenteluun pitkän pallon sijasta. Parhain paikoista oli 52 minuutin kohdalla kun he pääsivät kokeilemaan maalintekoa rangaistuspotkusta, mutta veto tärähti ylärimaan ja jatkotilanteen puskun Matt poimi syliinsä.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa testissä oleva Yannick Ossok näytti osaamistaan. Ensin hän riisti pallon tylysti lapaulaishyökkääjältä tämän suojausyrityksistä huolimatta. Minuutti tästä ja Virkiän mies oli jo karkaamassa varmalta näyttäneeseen yksinläpiajoon, mutta Yannick otti miehen kiinni oikeinajoitetulla liukkarilla ja vei pallon kuin tikkarin pikkulapselta.

Barlow Sinetöi Lopputuloksen

Hetken jo näytti siltä että toinen puoliaika päättyisi ilman maaleja, mutta Jeremy Barlow täräytti minuutti ennen ottelun loppua boksin rajalta pallon verkkoon ja loppulukemiksi 5-0, tästä on hyvä jatkaa ensi viikon sunnuntain sarja-avaukseen SalPaa vastaan. Ottelu alkaa Äijänsuon stadionilla 26.4. klo 18.30