Veijo Wahlstenin Mietteitä Kauden Kynnyksellä

17.4.2009


Edustuksen valmentaja Veijo Wahlsten kertoo tunnelmiaan kauden alla ja valottaa hieman myös ajatuksiaan ensi kaudella seurattavista Iirojen pelaajista.

Pallo-Iirojen edustuksen valmentaja Veijo Wahlsten lähtee alkavaan kauteen mietteliäänä. Veijo ei ole toistaiseksi saanut täyttä ykkösmiehistöään samanaikaisesti terveenä kasaan.

– Valmistautuminen kauteen on ollut kauhean rikkonaista. Osa kavereista on ollut armeijan takia poissa ja osa flunssassa ja mahataudissa valmistavan kauden aikana. Esimerkiksi Koskisen Antti oli harjoituskauden alkaessa vielä armeijassa ja nyt ovat Juho Patola sekä Joni-Petteri Malka. Antin kohdalla tuli vielä tämä ikävä umpisuolileikkaus joka tuo taas takapakkia treenaamiseen eikä paluusta ole vielä varmuutta ja hän on varmuudella poissa kauden avausottelusta, muiden pitäisi olla pelikunnossa.

Mustana hevosena kauteen

Veijolla on vankka käsitys siitä että mitä pidemmälle kausi menee niin sitä paremmin Iirojen pelitavan palaset loksahtavat paikalleen.

– Emme ole täysin valmiita vielä vaan kauden edetessä tulemme parantamaan varmasti ja pitäisin meitä mustana hevosena lähdettäessä kauteen. Meillä on hyvät mahdollisuudet nousta taustalta kaikessa hiljaisuudessa.

Kakkosen B-lohkon ennakkosuosikin viittaa Veijo sovittelee avausvastustaja Salon Palloilijoille sekä Kaarinan Pojille. Molempien joukkueiden hyökkäyskalusto kestää tiukemmankin vertailun. Salo hankki täksi kaudeksi TPS:stä Veikkausliigassa viime kaudella esiintyneen Antti Hakalan ja KaaPon hyökkäyksessä häärii Matti Heimo, joka on takonut maaleja tasaisen varmasti Kakkosessa. Viimekaudella hänelle kertyi 17 ottelussa saman verran maaleja.

-Farmiseurat ovat myös arvoituksellisia mustia hevosia ensi kaudella, niistä ei tiedä ketä siellä pelaa milloinkin. Vastaan voi tulla esimerkiksi loukkaantumisista toipuvia tai muuten pelituntumaa hakevia liigapelaajia.

Farmiseuroja B-lohkossa ovat ÅIFK (TPS), Sinimustat (FC Inter), Ilves (Tampere United) ja Pallohonka (FC Honka).

Iirojen seurattavat pelaajat

Jos joukkueesta pitäisi kaivaa esiin muutama pelaaja joita yleisön tulisi seurata kesän aikana niin Veijo nostaisi esiin seuraavat pelaajat:

Kimmo Hörkkö, Kimmo teki viime kaudella erilaisella taktiikalla paljon maaleja ja meidän tämän kauden taktiikka suosii enemmän Kimmon pelityyliä, joten odotettavissa on maaleja.

Jeremy Barlow, Jeremy on joukkueen liideri ja keskikentän maestro. Hänen kosketus palloon on pehmeä ja varsinkin Jeremyn pyörähdys ja rytminvaihto pallon kanssa ovat hienoa katseltavaa.

Oskar Nyholm, Oskar istutettiin hänelle entuudestaan tuntemattomalle pelipaikalle vasemmaksi puolustajaksi, mutta hän on ollut erittäin positiivinen yllätys ja Okan asenne on esimerkillinen niin harjoituksissa kuin peleissäkin.

Matt Glaeser, hänen tekemisestä huokuu ammattimaisuus, hän on myös yksi mielenkiintoisista pelaajistamme tulevalla kaudella.

Tulevaisuuden tähdistä Veijo nostaa esiin Jami Uutun sekä Juho Hyysalon joilla onnistuessaan mahdollisuudet urallaan pitkälle. Myös Eetu Setänen omaa mahdollisuudet läpimurtoon tällä kaudella. -Kun kyse on nuorista pelaajista niin kaikki on kiinni pelaajista itsestään.

Veijo on valinnut myös P-Iirojen kapteeniston tulevaksi kaudeksi. Kapteenina toimii Kimmo Hörkkö ja varakapteeneita ovat Juho Torkkeli sekä Antti Koskinen.