Otteluraportti: IFFK - P-Iirot

18.8.2008

Pallo-Iirot teki lauantaina miesten Kakkosessa pelireissun Ahvenanmaalle. Paikallisen IFFK:n ja Iirojen välinen tapahtumarikas ottelu päättyi raumalaisten 2-4 (2-2) voittoon. Kova taisteluvoitto toi hienot kolme pistettä Iiroille, mutta myös huonoja uutisia seuraavaa peliä ajatellen. Juho Patola ajettiin ulos kentältä kahden keltaisen johdosta ja Juho Torkkeli otti kauden neljännen varoituksensa ja näin molemmat joutuvat huilaamaan P-Iirojen seuraavan ottelun.

 

 

Laadukkaat keskityspallot johtivat neljään maaliin avauspuoliskolla

 

Pallo-Iirot aloittivat ottelun terävästi ja painoi vahvasti IFFK:n päälle. Jo ensimmäisellä minuutilla Iirot sai kulmapotkun, mutta tilanteesta ei syntynyt mitään vaarallisempaa. Neljännellä minuutilla kotijoukkue sai myös aikaiseksi kulmapotkutilanteen ja he käyttivätkin sen tehokkaammin kuin raumalaiset. Kova laakakeskitys löysi maalinedustalta Andre Karringin, jonka tarkka pusku painui vastustamattomasti takaylänurkkaan. Tämän jälkeen Pallo-Iirot lähti hakemaan kiivaasti tasoitusosumaa. Pallonhallinta olikin täysin vierailla ja eipä heidän kauaa tarvinnutkaan odottaa maalia. 13. minuutilla pallo vietiin jälleen kulmalipulle, josta Saku Peltonen lähetti keskityksen maalille. Pallo ajautui aina takatolpalle saakka, josta Jukka Raivio runnoi pallon sisään.

 

Ottelu eteni 1-1 maalinkin jälkeen vahvassa vieraskomennossa. Puolen tunnin kohdalla tuli kuitenkin kylmä suihku raumalaisten niskaan. IFFK:n pelaaja pääsi keskittämään vapaasti laidasta ja tarkka keskityspallo löysi jälleen Karringin pään, joka sai pistää lähietäisyydeltä pallon rauhassa verkon perukoille. Maalia edelsi raumalaispuolustuksen totaalinen nukahdus rajaheittotilanteessa.

 

P-Iirojen ansaittu tasoitusmaali tuli jälleen kulmapotkutilanteesta. Tällä kertaa Peltsin laadukas keskitys löysi Vasile Marchisin, joka nousi parikymmentä senttiä korkeammalle kuin häntä vartioinut pelaaja. Pusku alakulmaan ja näin Iirot oli noussut toistamiseen tasoihin. Pelitilanteisiin ja pallonhallintaa nähden Iirojen olisi kyllä pitänyt johtaa muutamalla maalilla, mutta tauolle lähdettiin tasatilanteessa.

 

 

Pallo-Iirot taisteli joukkueena pisteet mukaansa

 

Tauon jälkeen ottelu jatkoi tasaisemmissa merkeissä. Ensimmäisen puoliajan hyvin tuominnut tuomarikolmikko alkoi arpomaan vihellyksiään ja näin pelaajilla pääsi välillä tunteet kuumenemaan, mikä taas vaikutti joukkueiden pelilliseen tasoon. Tunnin pelin jälkeen Juho Patola sai kaksi keltaista minuutin sisään ja Iirot joutui pelaamaan alivoimalla loppupelin. Pallon hallinta siirtyi kotijoukkueelle, mutta vaarallisimmat tilanteet tulivat edelleen vierasjoukkueelle nopeiden vastahyökkäyksien päätteeksi.

 

Kun ottelua oli vartin verran jäljellä, sai kotijoukkue vaarallisen mylläkän raumalaisten maalille. IFFK pääsi kolmesti yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta Tommi Parkkila ja puolustus torjuivat pallon joka kerta maaliviivalta.

 

82. minuutin kohdalla P-Iirot pääsi iskemään vastaiskulla. Kimmo Hörkön ja Miika Pertolan esityöstä pallo pelattiin Raiviolle. Juki vei kotijoukkueen pari puolustajaa kahville ja viimeisteli tyylikkäästi Iirot ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Maalin jälkeen IFFK piti palloa itsellään, mutta ei päässyt enää maalipaikoille, raumalaisten puolustaessa ja taistellessa koko joukkueen voimin. Lopullisen niitin otteluille antoi Hörkkö, joka karkasi Marchisin syötöstä läpiajoon ja sijoitti pallon tarkasti ohi maalivahdin taka-alakulmaan.

 

2-4 voitto ja kolme pistettä nosti raumalaisryhmän lohkon neljännelle sijalle. Seuraava ottelu Iiroilla on ensi sunnuntaina Äijänsuolla kello 18.30. Ottelussa vastaan asettuu lohkokakkonen Lohjan Pallo.

 

 

IFFK - P-Iirot 2-4 (2-2)

1-0 4' Andre Karring

1-1 13' Jukka Raivio (Saku Peltonen)

2-1 31' Karring

2-2 41' Vasile Marchis (Peltonen)

2-3 82' Raivio (Miika Pertola)

2-4 90' Kimmo Hörkkö (Marchis)

 

 

Pallo-Iirojen kokoonpano:

                Parkkila

 

Ulanen    Marchis    Peltonen   Kanerva

                                               (60' Rinne)

 

Torkkeli   Koskinen    Vahanto    Patola

(81' Pertola)          (74' Urmson)

 

               Raivio        Hörkkö

 

 

IFFK:n kokoonpano:

 

Enqvist, Perjus, Jansson, Lindholm, Appel, Ekhalie, Karring, Malka (Niskala), Snickars (Uusitalo), Isaksson, Bergman

 

 

Palkitut:

 

Veikkauksen 1X2 -palkinnot

3 pistettä - Jukka Raivio

2 pistettä - Andre Karring

1 piste      - Joni Petteri Malka