Pallo-Iirot - PIF 2-0

30.1.2006

Iirojen ensimmäinen voitto uuden valmennuskaksikon alaisuudessa...

Kesällä samassa sarjassa pelaavat Pallo-Iirot ja PIF (Parainen)  kohtasivat toisensa Rauman talviharjoitteluhallissa. Pelistä tuli kahden erityylisen joukkueen kohtaaminen. Kotijoukkue rakensi peliä alhaalta ja keskikentän kautta, kun taas vastustaja rakensi peliä pääsääntöisesti pitkillä avauksilla. Ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon. Ottelun maalintekijöinä olivat 21. minuutilla Jukka Raivio sekä 50. minuutilla Joao Gaetti.

Ottelu alkoi, kuten kauden ensimmäinen pelikin vierasjoukkueen painostuksella. Ottelun parhaat maalipaikkansa vierasjoukkue rakensi 15 ensimmäisen minuutin aikana. Maaleja ei kuitenkaan muutamasta hyvästä paikasta syntynyt ja kun kotijoukkuekin sai oman pelinsä käyntiin, nähtiin Rauman hieman alamittaisella kentällä vauhdikasta pelaamista, usein tosin liika vauhti kostautui syöttöhasseina, joista molemmille avautui vastahyökkäyksen mahdollisuuksia.

Kotijoukkueen avausjakson maali syntyi, kun vikkeläkinttuinen Jukka Raivio ehti ensimmäisenä maalivahdista takaisin kentälle kimmonneeseen palloon. Mitä pitemmälle peli eteni, sitä enemmän kotijoukkue pystyi pitämään palloa hallussaan ja kontrolloimaan ottelua. 2-0 osuma syntyi, kun Jussi Mäkilä vapautti syötöllään Gaetin kuudentoista sisällä laukaisupaikkaan, josta hän toimitti pallon varmasti verkon perukoille.

Pallo-Iirot peluutti ottelussa neljää uutta pelaajaa. Maalissa pelivuorossa oli Antti Keskitalo, lisäksi ensikertaa iiropaidassa olivat Ville Bärholm, Ari Qvist ja Kimmo Karvonen.

-Joukkuepelaaminen oli parempaa kuin viikko sitten. Myönteistä oli myös asenne ja rohkeus pallolliseen pelaamiseen. Ottelun alussa alakerran pelistä puuttui puhe, myös linjojen välit venyivät liian isoiksi, jolloin hävisimme liikaa kakkospalloja, analysoi Tero Suonperä suojattiensa peliä. Erityisen tyytyväinen hän oli kolmikon Raivio, Gaetti, Mäkilä peliin.

Pallo-Iirojen avauskokoonpano: Keskitalo, Lehtonen, Männistö, Kauppi, Kanerva, Bodbacka,  Torkkeli, Vahanto, Raivio, Mäkilä ja Gaetti. Vaihdosta kentälle tulivat: Lummikko, Bärholm, Tukiainen, Qvist ja Karvonen.


Pallo-Iirot pelaa seuraavan harjoitusottelun PoPaa vastaan. Ottelu pelataan 5.2. 06 Porin Karhuhallissa. Ottelu on samalla piirin valiosarjaa.