Selviytymistaistelu tiivistyy

27.9.2019


Pallo-Iirot pelaa kauden viimeisen vieraspelinsä Espoon Palloseuran vieraana. Molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä varmistaakseen sarjapaikan säilymisen.

Kakkosen kautta on jäljellä enää kaksi ottelua ja taistelu sarjapaikoista käy kiivaana. Tampere United on tällä hetkellä sarjajumbona varma putoaja. Toinen kauden päätteeksi Kakkosen hyvästelevä voi olla käytännössä kuka tahansa seuraavista viidestä joukkueesta: KäPa, EPS, GrIFK, FC Jazz tai Pallo-Iirot.

Pallo-Iirojen lauantainen vastustaja EPS on sarjataulukossa tällä hetkellä kolmanneksi viimeinen. Kyseisellä sijalla joukkue on juuri pudotusviivan yläpuolella, mutta ei silti välttämättä turvassa. Kauden päätteeksi jokaisen lohkon kahden viimeisen lisäksi myös huonoin 10. sijalle sijoittunut joukkue putoaa Kolmoseen. Tämän hetken tilastoilla putoaja olisi C-lohkon Kajaanin Haka 16 pisteellä.

Espoolaisten kohdalla suurin uhka ei kuitenkaan ole huonoimman 10. sijan joukkueen titteli, vaan putoaminen suoraan sijalta 11. Sarjataulukossa pykälän alapuolella olevalla Käpylän Pallolla on nimittäin sama pistemäärä kuin EPS:llä, ja vain maaliero pitää espoolaiset tällä hetkellä viivan paremmalla puolella.

Eikä KäPa helpolla suostu viivan alle jäämään. Sen Pallo-Iirot sai kokea kotonaan viime viikonloppuna, kun helsinkiläiset iskivät aivan ottelun lopussa pelin ainoan maalin ja veivät täydet kolme pistettä mukanaan. Tosin samaan aikaan voiton onnistui nappaamaan myös EPS TamUn vieraana.

Raumalaisten kohdalla tilanne sarjataulukossa on parempi, vaikka käytännössä putoaminen on vielä mahdollista. Edes tasapeli lauantain pelistä varmistaisi, että Raumalla pelataan Kakkosta myös ensi kaudella.

 

Pistetään pistettä paremmaksi
 

Viime kaudella tässä kohtaa, kun kautta on jäljellä enää kaksi peliä, oli Pallo-Iirot jo varmistanut nousun Kakkoseen. Tähän kauteen lähdettäessä tiedettiin pelien vaikeutuvan ja vastustajien kovenevan.

- Kakkosen ottelut ovat olleet hyvin tasaisia taisteluita pääsääntöisesti, kun taas Kolmosessa ottelut olivat huonompi tempoisia ja tulokset olivat maalirikkaita, Aake Rapala tiivistää.

Kauden alkupuoliskolla Rapala pääsi pelaamaan paljon ja kesäkuun aikana syntyi kaksi maalia. Muutaman viime kuukauden aikana peliaikaa on tullut enemmän miesten kakkosjoukkueessa, jossa kahdessa viime ottelussa syntyi kolme maalia.

- Treenaaminen on sujunut hyvin joukkueen kanssa, ja sitä kautta saanut myös onnistumisia peleissä, joissa olen päässyt pelaamaan.

Joukkueen tavoite kauteen lähdettäessä oli sarjapaikan säilyttäminen. Tavoitteen täyttymisen varmistaisi Espoosta pistekin, mutta kolmea lähdetään hakemaan.

- Itselläni jäi hampaankoloon edellinen EPS-ottelu. Olisimme voineet ottaa kolme pistettä, mutta saimme vain pisteen, Rapala toteaa.

- EPS on joukkueena kurinalainen puolustussuuntaan. Se meidän täytyy saada rikottua ja tehdä tarvittavat maalit, jotta saamme tuotua 3 pistettä Raumalle.

Otteluun Pallo-Iirot pääsee lähtemään näillä näkymin hyvällä kokoonpanolla, sillä pitkäaikaisempien poissaolijoiden lisäksi ei ole tullut uusia loukkaantumisia tai sairastumisia. 

EPS – Pallo-Iirot Espoonlahti 2 tekonurmella 28.9. klo 15