Tasainen taistelu kääntyi tappioksi

21.9.2019Käpylän Pallo nappasi Raumalta matkaansa kolme pistettä, kun vierasjoukkue onnistui iskemään maalin ottelun loppuhetkillä.

Lähtökohdat lauantain otteluun olivat selvät. Pudotusviivan alapuolella oleva Käpylän Pallo tarvitsee pisteitä säilyttääkseen sarjapaikan. Pallo-Iiroilta sarjapaikan säilyminen vaatisi viimeisen sinetin, johon riittää yksikin piste.

Ottelusta ei muodostunut kovin suurta näytöstä. Molemmilla joukkueilla oli maalintekoon paikkoja, mutta kovin vaarallisia hyökkäyksiä tai läheltä piti -tilanteita ei ottelun aikana montaa nähty. 

- Loimme ensimmäisellä jaksolla joitakin hyviä tilaisuuksia, mutta emme päässeet riittävästi boksin sisälle. Olen tyytyväinen siihen, että pystyimme kontrolloimaan peliä ja puolustamaan hyvin, päävalmentaja Scott Green summaa.
 

Ratkaisu viimeisillä minuuteilla
 

Toinen jakso alkoi aikalailla samalla kaavalla, mihin ensimmäinen päättyi. Kotijoukkueen yksi parhaimmista yrityksistä nähtiin 57. peliminuutilla, kun Otto Schultz veti kaukaa vain hieman yli maalin.

KäPa pyrki aktiivisesti hyökkäyksiin ja sai myös luotua omat paikkansa mennä johtooon.

Kellon lähestyessä täyttä aikaa alkoi jo näyttää siltä, että pisteet jaetaan tänään tasan, ja Pallo-Iirot saa pisteellä lopullisen varmistuksen sarjapaikan säilymiselle.

Vierasjoukkueen Alexander Forsström oli kuitenkin toista mieltä ja iski pallon ohi Henri Saarisen 89. minuutilla.

Iirot haki tasoitusta lisäajan, mutta parhaaksi yritykseksi jäi Eetu Setäsen pusku, jonka KäPan maalilla torjunut Paavo Valakari nappasi kiinni. Näin loppulukemat 0-1 (0-0).

- Toisella jaksolla peli venyi ja KäPa pääsi paremmin mukaan peliin, vaikka eivät kuitenkaan lopulta aivan hirveästi onnistuneet meille ongelmia luomaan. Mutta kun emme saa tarpeeksi tulosta hyökkäyksistämme, niin olemme haavoittuvaisia. KäPa on sellainen joukkue joka painaa täysillä loppuun asti, ja valitettavasti emme selvinneet siitä täyttä 90 minuuttia, Green huokaa.

Taistelu sarjapaikasta jatkuu kiivaana, sillä Käpan yläpuolella olevat EPS ja GrIFK voittivat myös omat ottelunsa. Se tarkoittaa sitä, että raumalaiset tarvitsevat edelleen yhden pisteen ollakseen 100 prosenttisen varmoja sarjapaikasta.

Pisteiden metsästystä jatketaan ensi viikonloppuna Espoossa, juurikin yllämainitun EPS:n vieraana. Viimeinen kotipeli pelataan 5.10., kun Raumalle saapuu KaaPo.