Saloon pisteitä saalistamaan

22.8.2019


Miesten Kakkosen kausi alkaa hyvää vauhtia taittumaan jo loppusuoralle. Jäljellä on kuusi ottelua, kun Pallo-Iirot matkaa Salon Palloilijoiden vieraaksi.

Raumalaisten pelit eivät viime aikoina ole sujuneet toivotulla tavalla. Pitsiyön spesiaalissa Tampere United kaatui 3-0, mutta huomioimatta sitä, edellinen voitto on otettu juurikin SalPaa vastaan Raumalla 9. kesäkuuta. Tuolloin Iirot onnistui nappaamaan kolme pistettä luvuin 2-0, Eetu Kaipion ja Aake Rapalan maaleilla.

Sen jälkeen tappioita ja tasapelejä on tullut tasaiseen tahtiin, ja viimeinen silaus huolellisuutta pallon kanssa on uupunut. Tämä näkyi myös viime lauantaina, kun FC Espoo haki vierailultaan Alsecco stadionilla täydet pisteet 1-2 -lukemin.

- Espoota vastaan kokoonpanomme ei ollut vahvin mahdollinen sairastumisien ja muiden syiden vuoksi. Positiivista on se, että SalPa-peliin pääsemme lähtemään vahvemmalla miehityksellä. Toisaalta olemme nyt hävinneet kaksi ottelua putkeen, joten pitää huolehtia, että se ei vaikuta itseluottamukseemme, päävalmentaja Scott Green toteaa.

- Täytyy olla huolellisempi pallon kanssa. Toivoisin myös, että perjantaina pääsisimme murtautumaan enemmän vastustajan boksiin.

SalPa on raumalaisia neljä pistettä edellä, ja joukkueen viime otteluiden tuloksissa on havaittavissa samoja piirteitä kuin Pallo-Iirojen. Salolaiset voittivat edellisessä ottelussaan sarjan häntäjoukkue TamUn, mutta sitä ennen viimeisin voitto oli kesäkuun lopulta.

Kakkosen B-lohkon maalipörssin kärjessä vielä toistaiseksi 11 maalilla oleva Elmo Heinonen siirtyi elokuun alussa SalPasta pelaamaan Veikkausliigaa FC Honkaan. Vaikka SalPan tehdyistä 33 maalista miinustaisi Heinosen tekemät maali, olisi joukkueen tehtyjen maalien määrä silti suurempi kuin Pallo-Iiroilla tällä hetkellä. Maalintekotaitoa SalPasta siis edelleen löytyy.

- SalPa on hyvä joukkue, joten tiukka peli tulossa. Tietyllä tapaa auttaa, että olemme voittaneet heidät jo kertaalleen, mutta toisaalta se voi auttaa myös heitä latautumaan peliin entistä enemmän. Ainakin tiedämme, että pystymme voittamaan SalPan tasoisen joukkueen, kunhan vain teemme parhaamme, Green painottaa.

Perjantain ottelusta on edelleen sivussa Aake Rapala ja Aleksi Pihlainen. Miika Pertolan tilannetta katsotaan, mutta muiden pitäisi olla pelikunnossa. Jere Niiranen sai opiskelupaikan Oulusta, eikä näin ollen pelaa joukkueessa enää loppukaudella.

SalPa – Pallo-Iirot 23.8.2019 Salon keskuskentällä klo 18:30