Tehoryhmien kesä päätökseen – osallistujia liki 100

14.8.2019

Tehoryhmän harjoitukset kesällä 2018
Tehoryhmän harjoitukset kesällä 2018

Pallo-Iirojen kahden kuukauden ajan järjestetyissä tehoharjoituksissa oli jälleen hieno määrä pelaajia, jotka halusivat lisätreeniä omien harjoitustensa lisäksi. Tehoharjoituksissa valmentajina toimivat Johan Suominen, Eetu Kaipio ja maalivahtivalmentaja Noora Tallila.

Kolmannen kerran järjestetyt Tehoryhmät keräsivät jälleen kesän ajaksi liki sata innokasta jalkapallon pelaajaa harjoituksiin. Tänä kesänä mukana treeneissä oli myös maalivahtivalmentaja Noora Tallila, jonka avulla maalivahdit ja maalivahdin pelipaikasta kiinnostuneet saivat omia harjoitteita.

Muusta valmennuksesta vastasivat Eetu Kaipio ja Johan Suominen.

- Kesä meni oikein mukavasti ja erillinen maalivahtivalmentaja oli todella hyvä lisä, Suominen kehuu.

- Kiva valmentaa, kun on useampi valmentaja, jolla intohimoa hommaan. Helppo saada aikaiseksi hyviä harjoituksia, kun pystytään kyseenalaistamaan toistemme ajatuksia. Näin yksikään heikko harjoitus ei mene läpi.

Tehoryhmiä oli viisi, joista yksi oli noin 10-13 -vuotiaille tytöille, poikien ryhmien ikähaitarit olivat 13-15, 12-13 ja 10-vuotiaat. Alle 10-vuotiaiden ryhmä koostui tytöistä ja pojista. Suomisen mukaan ryhmäjaot olivat tänä vuonna vielä selkeämmät ja paremmat kuin aiemmin.

Monet pelaajat, joiden ikä on sen mahdollistanut, ovat olleet mukana jokaisena vuonna ja pois jääntejä ei ole tullut oikeastaan lainkaan. Aiemmat vuodet ovat selkeästi olleet pelaajien mieleen, eikä tämä vuosi tuonut poikkeusta.

- Lopussa kerätyn palautteen perusteella pelaajat vaikuttavat pitäneen kesästä. Useammaltakin tuli palautetta, että erilaista, mitä oman joukkueen harjoituksissa. Syynä varmaan se, että 75 minuutin treenimme sisältävät aika vähän fyysistä harjoitusta eikä pelkkää pelailua ole lainkaan. Alkulämmittelyn jälkeen kaikki harjoitteet tapahtuvat pallon kanssa ja jokaisessa on jokin selkeä tavoite, Suominen selventää.

Kiitos tehoryhmäläisille kesästä ja tsemppiä syksyn treeneihin ja peleihin!