Sarjakärkeä haastamaan

9.8.2019


Pallo-Iirot matkaa lauantaina Helsinkiin Gnistanin vieraaksi. Joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi Äijänsuolla vierasjoukkueen 3-0 -voittoon.

Raumalaisilla on Helsingissä edessään todellinen haaste. Sarjakärki Gnistan on hävinnyt kauden aikana vain yhden ottelun, ja sekin tuli heti toukokuun kotiavauksessa KaaPoa vastaan. Edellisessä ottelussaan helsinkiläiset voittivat Tampere Unitedin vieraissa 3-0.

Pallo-Iirojen yleisin lopputulema viime peleissä on ollut tasapeli. Viimeksi lauantaina GrIFK:ta vastaan pelattu ottelu Raumalla päättyi lukemin 0-0. Tappioita ei Iiroillakaan ole kuin neljä ja lopuista 10 ottelusta puolet ovat olleet tasapelejä ja puolet voittoja.

Viime lauantaina GrIFK:ta vastaan peliä ei saatu uomiinsa ja huolimattomuusvirheitä tuli liikaa. Puolustuspäähän peli kuitenkin toimi hyvin ja Henri Saarinen piti maalinsa puhtaana toisen pelin peräkkäin.

Neljään viime otteluun Pallo-Iirot on onnistunut ottamaan vain yhden voiton, mutta silti kyseisissä otteluissa on päästetty yhteensä vain kaksi maalia.

– Puolustus on toiminut hyvin viime otteluissa. Vaikka aina tilanteita toki tulee, niin maalivahtina huomannut, että kaikkein vaarallisimpia tilanteita on lähiaikoina tullut vähemmän, Saarinen toteaa.
 

Arki rullaa Raumalla


Vielä viime kaudella Saarinen matkusti muiden turkulaisten mukana viikoittain Turku-Rauma -akselia. Tällä kaudella siihen ei enää ole kulunut aikaa, sillä mies asuu nykyään Raumalla.

– Päätöstä muuttaa Raumalle ei ole joutunut katumaan. Olen asettunut tänne hyvin ja arki pyörii mukavasti töiden, treenien ja valmennuksen parissa. On ollut itselleni paljon helpomaa, kun kaikki on samassa paikassa. Samalla joukkueeseenkin on tavallaan päässyt paremmin osaksi, kun on asuu täällä. 

Edustusjoukkueen lisäksi Saarinen pyörii Äijänsuolla myös maalivahtivalmentajan tehtävissä.

– B-juniorien maalivahdit ovat päävastuullani. Pyritään muiden maalivahtivalmentajien kanssa keskustemaan ja muutamat yhteistreenit on tullut vedettyä. Ennenkin olen valmennustehtävissä ollut, mutta nyt on siinäkin otettu askel vastuullisempaan rooliin.

Saarinen pelaa nyt ensimmäistä kertaa urallaan Kakkosta. Kauden alku viivästyi loukkaantumisen vuoksi, mutta sen jälkeen mies on ollut torjuntavastuussa jokaisessa ottelussa.

– Totta kai on aina pieni haaste hypätä loukkaantumisen jälkeen kesken kautta mukaan, mutta ihan tyytyväinen olen kauteen tähän mennessä. On saanut kyllä huomata, että Kakkosessa virheisiin on paljon vähemmän kentällä varaa. Joka peli joutuu antamaan kaikkensa, eikä mikään peli ole helppo.
 

Gnistanin kaatoon


Pallo-Iirojen ja Gnistanin kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Äijänsuolla vierasjoukkueen 3-0 -voittoon. 

– Viime pelissä Gnistania vastaan pysyttiin ihan hyvin mukana alussa. Toiselle puoliajalle koitettiin vähän avata peliä, jolloin vastustaja pääsi iskemään muutaman.

Joukkueiden välinen piste-ero on tällä hetkellä 15 pistettä, Gnistanin ollessa selkeä sarjakärki. Sinikeltaisten edelliset vastustajat olivat sarjan häntäpään joukkueita, joten nyt hypätään suoraan toiseen päähän.

– Meidän täytyy pystyä pitämään maaliero tasaisena. Olemme vahvimillamme tiukoissa peleissä, joissa väännämme täysillä kaikki tilanteet. Viime peleissä puolustus on toiminut, joten jatketaan sen osalta samalla tavalla. Toivottavasti saadaan vielä palloa maaliin, niin luvassa on tiukka matsi, Saarinen päättää.

Gnistan - Pallo-Iirot 10.8.2019 Oulunkylässä klo 17