Jälleen tasapeli

3.8.2019Äijänsuon lauantaissa Pallo-Iirot sai vieraakseen GrIFK:n. Ottelu ei tällä kertaa tarjonnut yhtään maalia, ja pisteet jaettiin 90 minuutin jälkeen tasan.

Pallo-Iirojen kuudesta viimeisimmästä pelistä puolet on päättynyt tasapeliin. Pisteet jaettiin tasan GrIFK:n kanssa niin toukokuussa kuin tänäänkin. Paikalle saapuneet 337 katsojaa eivät päässet näkemään yhtään maalia, kun ottelun päätyttyä taululla olivat pyöreät 0-0 lukeamat.

Vajaan kymmenen minuutin jälkeen nähtiin vierasjoukkueen ehkä paras yritys koko puoliajalla, mutta Henri Saarinen onnistui torjumaan pallon yli maalin. 

Kovin montaa hyvää maalintekoyritystä ei puoleen tuntiin nähty, vaan peli poukkoili puolelta toiselle. Puolen tunnin jälkeen nähtiin kotijoukkuelta muutama hyvä yritys, kun ensin Emenike yritti itse, josta pallo sivuverkkoon. Seuraavaksi sama mies lähetti keskityksen maalille, josta Waltteri Riihimäki koitti tökätä pallon maaliin, mutta ei aivan onnistunut. 
 

Pallonhallinnassa parannettavaa
 

Toisen puoliajan aikana kotijoukkue sai jo paremmin luotua hyökkäyksiä lähellekin maalia, mutta pieni lisähuolellisuus pallon kanssa ei olisi ollut pahitteeksi. 

Iirot sai kolme kulmaa lyhyen ajan sisään, ja viime minuuteilla Oscar Johnstonille avautui hyvä paikka, mutta maaliin asti palloa ei tänään saatu.

- Olen tyytyväinen ettemme päästäneet yhtään maalia ja puolustimme hyvin. Sen sijaan pallonkäsittelyssä meillä on paljon parannettavaa, niin ratkaisuissa, ajoituksissa kuin laadussakin. Pääsimme hyökkäysalueelle, mutta emme onnistuneet luomaan pallon kanssa tarpeeksi, päävalmentaja Scott Green harmittelee.

- Puoliskot olivat aika samanlaisia. Hieman enemmän saimme palloa toisella puoliajalla, mitä ensimmäisellä. Mutta se pieni huolellisuus ja laadukkuus puuttui koko pelin ajan. Pakko antaa toki krediittejä myös vastustajalle, sillä he puolustivat hyvin. 

Yksi piste kuitenkin tilille, joka nosti kokonaispistemäärän 20:neen. Samassa pistemäärässä ovat raumalaisten lisäksi myös FC Jazz, FC Honka Akatemia ja FC Espoo. 

Ensi viikonloppuna sinikeltaiset saavat todellisen haasteen, kun matka käy Helsinkiin selkeän sarjajohtajan Gnistanin vieraaksi.

- Kun pelaamme kärkipään joukkueita vastaan, jotka ovat tehneet paljon maaleja, tulee peli olemaan avonainen. Paremmalla pallonhallinnalla, mitä tiedän, että meistä löytyy, pystymme kyllä aiheuttamaan ongelmia Gnistanille. Tiedämme, että edessä on haastava peli ja vastassa laadukkaita pelaajia. Uskomme silti itseemme ja tiedämme, että hyvällä pelillä kaikki on mahdollista, Green toteaa.