Tiukan peliputken viimeinen rutistus

1.6.2019


Pallo-Iirot on nyt pelannut viikon sisään kaksi ottelua ja kolmas pelataan sunnuntaina Espoossa. Luvassa on jälleen kova testi, kun vastustajana on sarjakärki FC Espoo.

Helatorstaina Pallo-Iirot kohtasi kotikentällään Gnistanin. Vierasjoukkue oli odotetun vahva ja pisteet matkasivat Helsinkiin 0-3 (0-0)-luvuin.

Pallo-Iirot oli koko pelin alakynnessä, mutta onnistui ensimmäisellä puoliajalla hyvin turhauttamaan Gnistania ja pitämään maalin puhtaana. Toiselle puoliajalle pelitaktiikkaa muutettiin, joka avasi peliä ja vierailijat saivat luotua kolme maalia.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Scott Green käänsi jo katsetta FC Espoo -ottelun ja kertoi, että sunnuntainakin tavoitteena on saada vastustaja turhautumaan.

FC Espoo majailee viiden pelatun ottelun jälkeen sarjakärjessä. Espoolaisjoukkue ei ole kärsinyt vielä yhtään tappiota ja päästettyjä maaleja on vain kaksi. Edellisen kerran joukkue pelasi raumalaisten tavoin helatorstaina, kun Tampere United kaatui vierasottelussa 2-1. 


Yhtenäisyys ja kurinalaisuus avainasiat


Vierasottelut ovat raumalaisjoukkueelta sujuneet kiitettävästi, kun kolmesta ottelusta on tullut seitsemän pistettä. Viimeisin vierasottelu pelattiin viikko siitten GrIFK:n vieraana. Tuolloin tuloksena oli 1-1 -tasapeli. Pallo-Iirojen maalin viimeisteli Eetu Kaipio pilkusta.

- Vieraissa ollaan ehkä selkeämmin pystytty ottamaan vastustajan vahvuuksia pois. Kotiotteluita takana on vasta kaksi, joissa molemmat vastustajista olivat hyviä pallon kanssa. Iso kotikenttämme on heille suotuisa, Kaipio pohtii.

Joukkueen kapteenina toimiva Kaipio painottaa pelisuunnitelman noudattamisen tärkeyttä.

- Yritämme löytää pelitapaa, joka toimisi ja saisimme mahdollisimman paljon pisteitä. Yksilötaidoilla ei ole niin väliä, vaan painotamme nimenomaan yhteisen pelisuunnitelman noudattamiseen ja kurinalaisuuteen. Mitä paremmin sitoudumme suunnitelmaan, sitä paremmin se tuottaa tuloksia. 

Torstaina vastassa oli tällä hetkellä sarjataulukon toisena oleva Gnistan. Huomenna voittoa koitetaan ryöstää sarjakärki FC Espoon kotikentällä. 

- Meidän täytyy olla koko ajan keskittyneitä kentän tapahtumiin. Pienet hetket ja virheet merkkaavat enemmän kuin viime kausina sarjatasoa alempana. Torstaina Gnistanin maalit syntyivät tilanteista, joissa meidän keskittyminen hieman herpaantui. Siinä pitää nyt olla tarkempia.

- Jos teemme kurinalaisesti niitä asioita, joita ollaan harjoiteltu ja mitä valmentaja haluaa, niin voimme olla vahvoilla tässä sarjassa. Yksilöinä meillä ei välttämättä ole pelipaikoilla parempia pelaajia kuin kärkijoukkueilla. Tiedostamme kuitenkin, että olemalla yhtenäinen joukkue, voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa, Kaipio päättää.

FC Espoo -otteluun lähdettäessä kokoonpanosta sivussa ovat edelleen Miko Lainio ja Aleksi Pihlainen. Pienen loukkaantumisen takia pelin huilaa varmuuden vuoksi myös Juuso Aalto. Torstaina sivussa ollut Miika Pertola sen sijaan on pelikuntoinen.
 

FC Espoo – Pallo-Iirot sunnuntaina 2.6.2019 Leppävaaran stadionilla klo 18.30