Äijänsuolla tapahtuu sunnuntaina: B-tytöt karsivat SM-sarjapaikasta!

15.3.2019


Pallo-Iirojen B-tytöt pelaavat sunnuntaina SM-sarjapaikasta VJS:aa vastaan. Ottelu alkaa klo 15.30 stadionilla. Panos on selvä: voittaja pelaa ensi kaudella SM-sarjaa. Päävalmentaja Markus Nurmi lähtee luottavaisin mielin karsintaan.

Pallo-Iirojen B-tytöt olivat viime kaudella jo pelaamassa SM-sarjapaikasta. Kauden jälkeen joukkueessa tapahtui suuria muutoksia sillä peräti 10 pelaajaa lähti syyskauden päätyttyä.

- Meidän joukkueessa on uusien pelaajien myötä paljon potentiaalia, mutta kehitystyö on vielä kesken. Vaihtuvuus viime kaudesta oli kovaa.

- Ottaisin jokaisen mielelläni takaisin, se kertoo jotain heidän tasostaan. Taitavia ja minulle tuttuja pelaajia on kuitenkin tullut sisään joukkueeseen. MuSa:sta tulleet ovat pelanneet EuPa:sta tulleiden kanssa yhdessä jo aikaisemmin. Tuo joukkue oli Laura Kalmari - turnauksessa hienosti viides, Nurmi kertaa.

SM-karsinnasta Pallo-Iirot sai paikan T18 Ykkösen sarjavoiton kautta. Jatkokarsintapaikan joukkue ansaitsi voittamalla kaikki alapuolella pelanneet joukkueet, mutta yläpuolelle sijoittuneet neljä joukkuetta pelasivat kaikki viime kaudella SM-sarjaa.

- Heidän rutiini ja taso oli vielä liian kova meille, Nurmi myöntää.

B-tyttöjen joukkueesta löytyy myös maajoukkuepelaajia.  Aada Nurmi ja Minttu Ylikraka valittiin juuri U17 maajoukkueeseen.

- Meillä on myös muita aluejoukkueissa olleita ja lahjakkaita pelaajia. Moni tulijoista on kuitenkin pelannut vain tyttöjen 2-divisioonassa, joten SM-karsinnan lainalaisuudet ja vaatimukset eivät ole vielä kokonaan hallussa.

Tulevaan peliin sunnuntaina Nurmi lähtee kuitenkin luottavaisin mielin.

- Harjoitteleminen on ollut innostunutta ja motivoitunutta. Uskon, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Kehitystyön jatkumiseksi paikka SM-sarjassa olisi optimaalinen kehitysympäristö joukkueelle.

VJS tulee tarjoamaan kovan vastuksen

Vastustajaksi SM-karsintapeliin tulee VJS. Vantaalaiset pelasivat C-ikäluokassa SM-sarjassa, mutta menetti muutaman pelaajan HJK:hon.

- Joku olisi ilman näitä menetyksiä pitänyt joukkuetta ehdottomasti SM-joukkueena, Nurmi pohtii.

- Joukkueessa ei taida tällä hetkellä olla maajoukkuepelaajia, mutta se on hyvin tasainen ja puolustaa erinomaisesti joukkueena. Jos muoto on kunnossa, niin ovat päästäneet hyvin vähän maaleja. Maalit heidän päähän ovat tulleet yleensä nopeitten tilanteenvaihtojen myötä.

Jännittääkö päävalmentajaa sunnuntai?

- Ei jännitä. Jos pelaamme omalla parhaalla tasollamme, meillä on täydet mahdollisuudet SM-paikkaan.

- Tavoitteet ovat ehdottomasti SM-sarjassa, Nurmi päättää.

Pallo-Iirot - VJS SM-karsinta, sunnuntaina klo 15.30 Alsecco stadionilla. Tervetuloa!