SalPa vei kaksijakoisen ottelun

25.1.2019SalPa oli ottelussa huomattavasti parempi ensimmäisellä puoliajalla ja joukkue loi kosolti maalipaikkoja. Pallo-Iirot taas käänsi pelin toisella puoliajalla, mutta kiri ei riittänyt tasoihin asti.

Pelin alkua jouduttiin siirtämään puoli tuntia kun runsaan lumisateen vuoksi kentän huoltotyöt venytti aloituspotkua.

Pallo-Iirot aloitti pelin pirteästi, vaikka liukas pinta aiheutti vaikeuksia kummankin joukkueen pelaajille. Tästä seurasi liukastelua ja toisaalta palloa oli ajottain vaikea saada kohteeseensa.

Kotijoukkue siirtyi johtoasemaan vajaan sadan ihmisen iloksi kun kulman jälkitilanteesta Miika Pertola laukoi pallon sisään.

Puoliajan edetessä SalPa otti pelin hallintaansa ja puhkoi useamman kerran Iirojen puolustuksen hyvillä pitkillä syötöillä. Etenkin kärjessa Elmo Heinonen oli alati vaarallinen.

SalPa tasoitti 14 minuutin kohdalla kun Olli Jalli syötti Jami Siirtolan keskeltä vapaaksi. Iirojen puolustuksen ja maalivahti Henri Saarisen kommunikointikatkoksen myötä Siirtola pääsi nostamaan pallon yli Saarisen ja kävi siirtämässä pelivälineen sisään.

Seuraavat 15 minuuttia olivat Pallo-Iirojen kannalta murheelliset. Ensin Elmo Heinonen pääsi laidalta irti ja laukoi pienestä kulmasta laadukkaan vedon Iirojen maaliin.

Tämän jälkeen SalPa:lla oli useampi paikka tehdä lisämaaleja, muun muassa Heinonen oli pariin otteeseen lähellä maalintekoa.

Pallo-Iirot sai ensimmäisen puoliajan loppupuolella hieman ryhtiä peliin ja Emenike oli pariin otteeseen vaarallinen boksissa, mutta ei aivan yltänyt palloon. Raumalaiset saivat olla tyytyväisiä 1-2 lukemiin puoliajalle siirryttäessä.

Juuso Aalto otettiin puolen tunnin pelaamisen jälkeen vaihtoon ja hänet korvasi kentällä sukunimikaima Jussi Aalto.

 

Pallo-Iirot selvästi parempi toisella puoliajalla

Toiselle puoliajalle Scott Green vaihtoi uunituoreen sopimuspelaajan Miska Rantamäen ja Mikael Nurmen kentälle. Samalla Emenike siirtyi vasempaan laitaan ja Rantamäki kärkeen.

Iirot sai hyvän ja vauhdikkaan alun toiselle puoliajalle kun tänään Iirojen parhaimmistoon kuulunut Topias Silvennoinen lähetti matalan syötön boksiin, mutta SalPa:n puolustaja sai viime hetkillä jalan väliin. Raumalaiset pitivät palloa ja rakensi maltilla tilanteita.

Sitten SalPa iski. Kulman jälkitilanteesta pallo osui vaarattoman näköisessä tilanteessa Jussi Aallon käteen ja pallo pilkulle. Tästä Elmo Heinonen teki illan toisen maalinsa.

Tunnin pelaamisen jälkeen SalPa väsyi ja laski prässitasonsa alas. Pallo-Iirot tarttui saumaan ja otti selkeästi pallonhallinnan itselleen. Paineen seurauksena Silvennoinen katkoi ja Emeniken keskityksen kautta Rantamäki kävi tuikkaamassa pallon tyhjiin.

Iirot hallitsi peliä loppuun asti ja haki Emeniken keskityksistä tilanteita boksiin, mutta kovin vaarallisia paikkoja Iirot ei pystynyt luomaan. Eetu Snicker pääsi viidestä metristä koittamaan 85 minuutin kohdilla, mutta Iirojen harmiksi pallo painui yli maalin.

Green tyytyväinen saamaansa informaatioon

Pallo-Iirojen päävalmentaja Scott Green painotti pelin jälkeen saamansa informaation tärkeyttä.

- Olen nyt kahden pelin jälkeen saanut tärkeää informaatiota pelaajistamme ja myös vastustajien tasosta. Sekä joukkueesta, joka on sarjanousija.

- Tänään puolustuksemme aukesi liian helposti ensimmäisellä puoliajalla, mutta olimme toisella puoliajalla parempi joukkue. Meiltä puuttui tarvittava aggressiivisuus boksissa ja meidän pitää katsoa löytyykö sitä joukkueesta vai haemmeko sitä ulkopuolelta.

- Topias Silvennoinen oli tänään todella hyvä. Muutamissa tilanteissa hän olisi voinut itsekin vetää, tätä "tappajan vaistoa" haemme vielä irti pelaajistamme.

Pallo-Iirojen osalta Kakkosen Cupin ottelut olivat tässä. Iirot pelaa seuraavaksi 30.3. NoPS:ia vastaan Alsecco stadionilla.