Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin - Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen jatkosopimuksiin

11.1.2019

Matias Majapuro, Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen
Matias Majapuro, Miika Pertola ja Aleksi Pihlainen

Pallo-Iirot saa kokemusta ja rutiinia riveihinsä kun 29-vuotias puolustaja Matias Majapuro palaa Pallo-Iiroihin ja 31-vuotias keskikenttäpelaaja Miika Pertola sekä 27-vuotias puolustaja Aleksi Pihlainen laittoivat nimensä jatkosopimuspapereihin.

Rutiinin lisäksi Pallo-Iirot saa kaikilta pelaajilta kokemusta pelaamisesta Kakkosessa. Pertola ja Pihlainen pelasivat myös viime kaudella Iirojen riveissä. 

Matias Majapuro taas pelasi viimeksi kaudella 2015 Pallo-Iiroissa. Tuon kauden päätteeksi Pallo-Iirot tippui Kakkosesta Kolmoseen ja kolmen kauden jälkeen nosti itsensä takaisin liiton sarjoihin.

-  Kauden 2015 jälkeen halusin pitää ainakin vuoden tauon 20 vuoden pelaamisen jälkeen. Lopulta se venyi vähän pidemmäksi. Keskityin tuona aikana enimmäkseen muihin juttuihin ja olin muun muassa vaihto-opiskelemassa puolisen vuotta Pohjois-Irlannissa. Siellä kylläkin pelasin yliopiston joukkueessa paikallista sarjaa, Majapuro kertoo.

- Muutenkin jatkoin aktiivista urheilijan elämää. Nyt tuntui siltä, että voisi lähteä taas pelihommiin mukaan kun paikat ovat edelleen kunnossa ja kuntokin on hyvä. Luulen, että tämä on itselleni sopiva haaste tähän kohtaan. Kakkonen on mielenkiintoinen sarja ja hienoa että Iirot on taas mukana.

Matias Majapuro on ollut tyytyväinen englantilaisen Scott Greenin harjoituksiin ja tavasta tuoda pelitapaa esiin.

- Treeneissä olen pysynyt hyvin vauhdissa mukana ja intoa on riittänyt. Vaatimustaso on kohdillaan ja tilanteista saadaan palautetta. Valmentajalla on selkeä ajatus siitä, miten hän haluaa asioiden tapahtuvan ja mielestäni olemme sisäistäneet näitä asioita koko ajan paremmin. Toki töitä vielä riittää.

- Onneksi pelit alkavat pian niin näemme miten homma toimii siellä ja pääsemme rakentamaan juttua sitä kautta. Henkilökohtaisestikin on tärkeää saada pelituntumaa tauon jälkeen. Tavoitteeni on pelata ehjä kausi, nauttia pelaamisesta sekä antaa joka päivä kaikkensa ja auttaa sitä kautta joukkuetta mahdollisimman paljon.

Majapuron fyysinen puoli sekä asenne tekivät vaikutuksen valmennusjohtoon.

-  Vaikka futis jäi muutamaksi vuodeksi vähemmälle, niin pidin treenimäärät melko samoina kuin ennen. Harjoittelin edelleen lähes päivittäin, mutta aiempaa monipuolisemmin. Pari maratoniakin tuli juostua siinä sivussa.

- Olen aina tykännyt harjoitella kovaa, joten pohjat ovat sitä kautta kunnossa. Silti iän karttuessa on täytynyt alkaa kiinnittää entistä enemmän huomiota treenien rytmittämiseen ja huoltavaan harjoitteluun. Tähän saakka olen onneksi saanut urheilla ilman mainittavia vammoja, Majapuro päättää.

 

Pihlainen on ollut tyytyväinen harjoitusten tempoon ja vaatimustasoon

Aleksi Pihlainen siirtyi Pallo-Iiroihin PPT:sta, jonka taru loppui yhden Kakkosen kauden jälkeen. Pihlaisella on kokemusta mitä Kakkosen taso vaatii.

- Kakkosessa aika ja tila vähenevät, joten pallosta on pidettävä entistä paremmin huolta ja pelin on pysyttävä kasassa koko 90 minuutin ajan. Muuten vastustajat rankaisevat virheistä.

Tulevan kauden odotuksiin Pihlainen suhtautuu maltillisesti niin joukkueen kuin oman pelaamisen osalta.

. Odotan itseltäni tasaista ja vahvaa suorittamista läpi kauden. Joukkueelta odotan, että se on valmis uudelle sarjatasolle. Vahva kauden aloitus olisi tärkeää, Pihlainen näkee.

Viisaasti kentällä sijoittuva ja hyvän pelisilmän omaava Pihlainen on ollut tyytyväinen harjoituskauden antiin toistaiseksi.

- Harjoituksissa on ollut kova tempo ja vaatimustaso. Pallollisen pelaamisen uskon tässä vielä kehittyvän harjoituskauden aikana.

 

Monipuolinen, periksiantamaton ja luotettava Pertola tuo kokemusta

Miika Pertola pelasi viime kaudella Pallo-Iiroissa yhtä vaille kaikissa peleissä. Ainoa poissaolo tuli korttitilin täytyttyä. Viime kausina Pertola on nähty pääosin keskikentän keskustassa, mutta valmentajalle 31-vuotias luottopelaaja tarjoaa mahdollisuuden myös muille pelipaikoille uskottavilla esityksillä.

Kysymykseen mikä sai kokeneen perheellisen pelimiehen vielä jatkamaan, vastaus tuli pertolamaiseen tyyliin.

- Jalkapallo.

Pallo-Iiroilla on nyt koossa 19 pelaajasopimusta. Joukkue rakentuu vielä harjoituskauden kuluessa.