Scott Green Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen ja A-juniorien päävalmentajaksi!

15.10.2018


Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen ja A-juniorien päätoimiseksi valmentajaksi on valittu englantilainen Scott Green. 48-vuotias Green tulee Raumalle perinteikkään Portsmouthin organisaatiosta.

Scott Green on osalle raumanseutulaisille jalkapallon ystäville tuttu nimi 1980-luvun ja 1990-luvun vaihteesta. Kaudella 1989 Derby Countin sopimuspelaaja Green oli lainalla EuPa:ssa. 

Loistavan kauden jälkeen puolustaja Scott Greenin pelaajaura lähti nousuun. Mittavalla yli 20 vuoden ja 580 ottelun pelaajauralla mies pelasi esimerkiksi Valioliigaa, Championshipia ja League Onea. Muun muassa kahdeksan kautta Bolton Wanderersissa ja seitsemän kautta Wigan Athleticissa, jotka pitivät sisällään kaksi nousua Valioliigaan ja kaksi nousua Championshipiin.

Valmentajauransa Green aloitti Ashton Unitedin päävalmentajana kolmen kauden ajan, jonka jälkeen mies siirtyi Portsmouthin pelaajatarkkailijaksi. 

Portsmouthin organisaatiossa Greenista tuli akatemian valmentaja, jonka jälkeen Green siirtyi Yeowil Town FC:n Akatemian johtajaksi ja U20-joukkueen valmentajaksi.

Scott Green on toiminut nyt vuodesta 2013 alkaen Portsmouthin valmennuspäällikkönä. Tehtäviin on kuulunut valmennuslinjan suunnittelu Portsmouthin akatemialle ja seuran avustavien valmentajien johtaminen. Greenin tehtäviin on myös kuulunut osallistuminen Portsmouthin edustusjoukkueen valintoihin, pelaajien analysointi ja pelaajasuositusten antaminen.

Mikä ihme sai miehen hakemaan Pallo-Iirojen kokopäiväistä päävalmentajan paikkaa edustusjoukkueseen ja A-junioreihin?

- Olen viimeiset 14 vuotta tehnyt töitä nuorten, 16-23-vuotiaiden, pelaajien kanssa ja koin, että nyt minulla on aika siirtyä eteenpäin valmentamaan myös aikuisia pelaajia. Englannissa päävalmentajan paikat ovat erittäin kilpailtuja ja kokemus edustusjoukkueen valmentamisesta on hyödyksi. Kun paikka tänne avautui, niin hain välittömästi, Scott iloitsee.

Pallo-Iirojen kanssa kahden vuoden sopimuksen tehnyt Green kävi syyskaudella Raumalla katsomassa edustuksen peliä ja keskustelemassa seuran kanssa kokonaisuudesta.

- Olen erittäin innoissani tulevasta pestistä ja on kunnia tulla valituksi johtamaan Pallo-Iirojen edustusjoukkuetta ja A-junioreita kohti uutta kautta. 

Minkälaisen valmentajan tulevaksi kaudeksi Kakkoseen noussut Pallo-Iirot saa?

- Vahvuuteni valmentajana ovat ehdottomasti johtajuuteni, innokkuuteni ja intohimoni sekä vuorovaikutustaitoni. Kiinnitän paljon huomiota yksityiskohtiin ja olen tarkka siitä miten haluan meidän pelaavan.

- Valmentamani joukkueet pelaavat jalkapalloa niin, että peli etenee maata pitkin linja kerrallaan. Kiinnitän paljon huomiota tekniikkaan ja taktiseen puoleen: miten pelaajat sijoittuvat kentällä. Haluan, että jokainen pelaaja ymmärtää pelipaikkansa roolin niin, että he pystyvät ilmaisemaan itseään tietyn struktuurin sisällä, Green jatkaa.

- Korostan laatua ja johdonmukaisuutta kaikessa tekemisessä. 

 

Scott Green ja Pallo-Iirot hakevat myös seurojen välistä yhteistyötä

Yksi mielenkiintoisista seikoista on, että Pallo-Iiroille avautuu Greenin kautta mahdollisuus tehdä yhteistyötä myös englantilaisten seurojen kanssa. Mahdollista pelaajaliikennettä voidaan nähdä suuntaan ja toiseen.

- Olen jo keskustellut Portsmouthin kanssa siitä, että sieltä voisi tulla pelaajia harjoittelemaan ja pelaamaan Raumalle. Kuitenkin vasta siinä vaiheessa kun joukkue on valmis ja olemme analysoineet mitä vahvistuksia tarvitsemme ja millekin pelipaikoille. 

- Lisäksi eteenpäin meneville pelaajille on mahdollisuus päästä näyttämään taitojaan Englannissa mikäli ammattilaisura jalkapallon parissa kiinnostaa, Green avaa kuviota.

Scott Greenille suomalaiset pelaajat tai alasarjajalkapallo ei ole tuttua, mutta hänelle on selvää minkälaisia pelaajia hän haluaisi Pallo-Iiroihin.

- Joukkueemme ei voi koostua samanlaisista pelaajista. Tarvitsemme erilaisia pelaajia. Arvostan pelaajissa työmoraalia ja asennetta, ei ole väliä minkäikäinen pelaaja on kunhan haluaa kehittää itseään. Kuten aikaisemmin sanoin, niin keskityn pelin teknistaktisiin ja fyysiseen osa-alueisiin ja kehitän pelaajia pelipaikkakohtaisesti.

- Olen tehnyt pitkään töitä nuorten pelaajien kanssa ja auttanut kymmeniä pelaajia saavuttamaan ammattilaistason niin pelaajina kuin ihmisinä. Moraali ja arvot ovat myös tärkeitä asioita tässä polussa. Tiedän mitä se vaatii.

Pallo-Iirot sai avoimeen päätoimiseen paikkaan runsaasti hakemuksia. 

- Yllätyimme kuinka paljon hakemuksia saimme ja miten paljon paikka herätti kiinnostusta. Valinta oli todella vaikea, mutta kuitenkin seurassa yksimielinen.

- Scott Green on työteliäs ammattilainen. Lämmin persoona ja samalla jämäkkä sekä erittäin paljon yksityiskohtiin panostava valmentaja. Kahden joukkueen päävalmentajalta vaaditaan hyviä organisointitaitoja sekä kykyä saattaa asioita loppuun asti. Greenista saadun palautteen ja haastattelun perusteella hän täyttää kaikki kriteerit ja tuo huimasti mahdollisuuksia parantaa meidän arkeamme, kilpailupäällikkö Juho Suoramaa kuvailee.

- Raumanseutu on Scottille tuttu mikä auttaa sopeutumisessa ja uskomme, että hänen kauttaan koko seura saa lisäarvoa. Scott tulee kulttuurista joka elää ja hengittää jalkapalloa. Hieno pelaaja- ja valmentajaura sekä kokemus erilaisista valmennus- ja johtorooleista huippuseuroista, niin saamme arvokkaan päätoimisen työntekijän Raumalle.

 

Greenilla on kovat tavoitteet valmentajaurallaan

Intohimolla peliin suhtautuva englantilainen saapuu Raumalle joulukuun 1. päivä. Pelaajaura lähti nousuun samoilla seuduilla miltei 30 vuotta sitten. Muutto ulkomaille on Greenin uralla toinen kerta ja jälleen mies löysi tiensä Suomeen länsirannikolle.

- Tavoitteeni ovat samanlaiset kuin miltei 30 vuotta sitten nuorena pelaajana. Nyt kun katson taaksepäin, niin sain täältä pelaajana sellaiset perustat, jotka vaikuttivat uraani jalkapalloilijana. Haluan tehdä saman vaikutuksen myös valmentajana pelaamalla tietyn vahvan brändin jalkapalloa ja jatkamalla voittamisen kulttuuria. 

- Toinen tavoitteeni on istuttaa pelitapa, jossa kaikki joukkueen pelaajat ymmärtävät roolinsa kentällä ja vastuunsa jokaisen omalla pelipaikalla. Sama pelitapa ja "DNA" A-junioreista edustusjoukkueeseen, joka luo nuorille pelaajille polun ja mahdollisuuden pelata edustusjoukkueessa. Uskon myös, että minulla opittavaa ja myös annettavaa Pallo-Iirojen valmennuslinjaan, Green lisää.

- Uskon myös, että hyvällä ja voittavalla jalkapallolla saamme lisää katsojia katsomoon, Green päättää.

Pallo-Iirojen joukkue kohti Kakkosta rakentuu taustalla myös. Pelaajasopimuksista ja taustojen rakentumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Tervetuloa Raumalle, Scott!