Voitolla Kakkoseen

27.9.2018


Lauantaina Alsecco stadionilla panokset ovat selvät. Pallo-Iirot nousee kaudeksi 2019 Kakkoseen mikäli peli päättyy kotijoukkueen voittoon. Muilla tuloksilla jännitettävää saattaa jäädä vielä kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Iiroilla on sarjaa jäljellä kolme ottelua. Lauantaina MaPS Alsecco stadionilla. Sen jälkeen Pallo-Iirot matkustaa miltei varman putoajan FC Bodan vieraaksi ja kausi päätetään 13.10 kotiottelulla Wolvesia vastaan. Yksi voitto jäljellä olevista peleistä riittää varmistamaan nousun.

Lauantaina vastustaja tulee olemaan aivan pahimmasta päästä. MaPS on sarjassa kolmantena ja on kerännyt saman verran pisteitä mitä FC Åland, joka on maalieron turvin edellä.

Viimeisen viiden ottelun aikana MaPS on voittanut kotikentällään ÅIFK:n ja hävinnyt niin ikään kotikentällään FC Ålandille ja Peimari Unitedille. PIF:n vieraana MaPS pelasi tasapelin.

MaPS:n materiaali on todella tasainen eikä joukkueesta löydy tähän sarjaan heikkoa osa-aluetta. Puolustuksen isäntinä ovat luutineet isokokoiset Verneri Kryssi ja Joni Vuorinen. Keskikentältä kotijoukkueen on huomioitava muun muassa Matias Louanto

Hyökkäyspäässä MaPS:lla on laittaa kentälle muun muassa 13 maalin Samuli Mikkonen, 9 maalin MaPS-ikoni Jari Oksanen ja 7 maalia tehnyt Kari-Pekka Koivunen.

 

"Näistä peleistä pitää nauttia, sattuu harvoin uralla kohdalle"

Pallo-Iirojen vire viimeisen viiden ottelun aikana ei ole myöskään ollut paras mahdollinen. Voitot on otettu kotikentällä Peimaria ja Wilpasta vastaan. PIF taas oli huomattavasti parempi kotonaan ja pisteet tasattiin TPK:n ja TuWe:n kanssa. Viime kierroksella Iirot oli ajottain ongelmissa sarjapaikastaan taistelevan TuWe:n kanssa, mutta saatu piste osoittautui lopulta arvokkaaksi.

- Kaikkien pitäisi ymmärtää, että mahdollinen nouseminen on niin hieno asia. Jälkeenpäin se alkaa harmittamaan jos ei sitä pääse kokemaan. Tammikuussa kesken pimeän harjoituskauden on sitten huono miettiä mitä jäi tekemättä tai mitä olisi voinut tehdä paremmin, Pallo-Iirojen kanssa Ykköseen vuonna 2003 noussut Jussi Aalto kertoo.

- Meidän pitää vaan saada peliimme rentous takaisin. Voi olla, että kärkijoukkueilla muillakin on ollut pakkovoittamisen tunne, joka on kipsannut peliä. Pallon kanssa nyt vaan rennosti ja rauhallisesti, nautitaan pelistä. Meidän pitää olla kärsivällisempiä pallon kanssa myös, mitään kiirettä ei ole otteluita voittamaan.

- Kotipeli ja paljon varmasti tulossa katsojia. Hienoa pelata kotiyleisön edessä. Huolehditaan vähän paremmin pallosta kun se saadaan. Pitää muistaa, että tähän asetelmaan on vaikea päästä. Missään sarjassa. Nouseminen on aina todella vaikeaa. Sitten kun siihen asetelmaan pääsee, niin tilanteesta pitää osata nauttia. Ei tiedä koska seuraavaksi mahdollisuus tulee, Aalto lisää.

- Lisään vielä, että on ollut upea kausi ja hieno nähdä, että raumalainen jalkapalloyleisö on taas löytänyt tiensä katsomoon. On ollut hienoa pelata. Pääsemme nyt pelaamaan paikasta Kakkoseen, jossa vastustajat ovat kovempia ja pelin taso nousee.

Pallo-Iiroilta on varmasti poissa lauantaina puolustajat Valtteri Veijanen ja Aleksi Pihlainen sekä keskikenttäpelaaja Nico Rinne

Ottelutapahtuma on myös opiskelijapeli. Happy hour, paikallinen pienpanimo Linden ja Filippon pizzat sekä puoliaikaohjelmaa. Lisää tietoa täältä.

Lämpimästi tervetuloa!