Alina Koulik ja Aada Nurmi U17-tyttöjen maajoukkueeseen

1.9.2018

Aada Nurmi (vas.) ja Alina Koulik
Aada Nurmi (vas.) ja Alina Koulik

Pallo-Iirojen B-tyttöjen yhteisjoukkueessa pelaavat Alina Koulik ja Aada Nurmi on valittu mukaan U17-tyttöjen (2002) maajoukkueeseen. Joukkue pelaa kaksoismaaottelun Tanskaa vastaan Eerikkilässä.

Alina Koulik on tuttu kasvo maajoukkueessa, eikä kutsu leirille tullut yllätyksenä. EuPa:n Aada Nurmi sitä vastoin on nyt mukana ensimmäistä kertaa.

- Aika yllätyksenä kutsu tuli. Kesäkuun onnistunut Helmari-turnaus toki saattanut vaikuttaa positiivisesti asiaan, Nurmi pohtii.

Vuonna 2003 syntynyt Nurmi palkittiin kyseisen turnauksen parhaana pelaajana. Nyt katse on kuitenkin suunnattu syyskuun puolivälissä pelattaviin Tanska-otteluihin.

- Toivottavasti onnistun myös nyt hyvin. Kiva päästä kokeilemaan miltä kansainväliset pelit tuntuvat. 

Kohti EM-karsintoja

Alina Koulikilla on toiveita etenkin joukkueen pelin suhteen.

- Odotan, että pelimme paranee ja pärjäämme niissä peleissä. Tämä on tärkeä vaihe reilun kuukauden päästä pelattavien EM-karsintojen valmistautumisen kannalta. Sen vuoksi odotan joukkueelta enemmän tuloksia kuin itseltäni, vaikka tietenkin myös oma onnistuminen ja hyvät näytöt ovat tärkeitä.

Maajoukkue on koottu silmällä pitäen tulevia EM-karsintoja ja kaksoismaaottelu Tanskaa vastaan on tilaisuus näyttää taitonsa.

- Totta kai EM-karsintaryhmään haluaa mukaan ja olisi hienoa, jos siihen tulisi valituksi, Nurmi toteaa.

 

Koulikin ja Nurmen lisäksi maajoukkueeseen valittiin varalle B-tyttöjen YJ:n Mervi Haanpää.

Suomi – Tanska
Ke 12.9. klo 18.00
Pe 14.9. klo 13.00