Ei räväkästi, mutta kärsivällisesti

2.8.2018Pallo-Iirot ei saanut räväkkään alkuaan, mutta jauhoi kärsivällisesti ja otti viimeisen vartin kahdella maalillaan tyylipuhtaan voiton FC Inter2:sta. Kapteeni Eetu Kaipio ja kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Joonas Manzo tänään voiton takuumiehinä tuloksellisesti.

Pallo-Iirojen suunnitelmana oli aloittaa Turussa räväkästi ja ottaa ottelu haltuun. Ensimmäiset minuutit keltapaidat saikin hyvää painetta FC Interin alueelle, mutta vaarallisille paikoille ei ollut asiaa.

Pikkuhiljaa kotijoukkue alkoi päästä paremmin otteluun mukaan. Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirot sai parhaat paikkansa erikoistilanteista. Eetu Kaipion vapaapotku sujahti vain vähän yli maalin.

FC Inter2 sai vaarallisemmat paikat ja oli myös lähellä maalintekoa.

- Vastustaja oli tänään hyvä. Vieraspelit ovat olleet meille vaikeita eikä tämäkään tänään helppo ollut. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan OK pelaamista, pikkaisen ehkä jäätiin keskustaan ja olimme kyllä kakkospalloissa heikkoja, päävalmentaja Akusti Salonen kertasi.

- Vastustaja pääsi meidän omista, aika helpoistakin virheistä nousemaan eteenpäin. Kun laitoimme palloa liikkeelle, niin peli oli kontrollissa. 6-7 syötöllä pääsimme tilanteisiin.

Toinen puoliaika oli pitkälti Pallo-Iirojen painostusta. Iirot sai ottelussa peräti 7 kulmaa, ja loi pari hyvää maalipaikkaa, mutta maaliin asti palloa ei toisen puoliajan alkupuolella saatu.

- Toinen puoliaika oli meidän pallonhallintaa ja pikkuhiljaa peli siirtyi kohti vastustajan aluetta ja saimme painetta. Mikael Lahtivuorella taisi olla oli parikin paikkaa ennen 1-0 maalia.

Lopulta ottelun 73 minuutilla kapteeni Eetu Kaipio päästi raumalaiset piinasta. Emeniken keskitykseen Kaipio sai päänsä väliin ja yllätti Inter-vahti Lauri Inkeroisen.

Toinen maali syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin kun Juuso Aallon tempokuljetuksesta Joonas Manzo haki hyvällä liikkeellä paikan ja Aallon tarkka syöttö vapautti miehen maalintekoon.

 

Ei kautta ilman maalia

Pallo-Iiroihin kuluvaksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Joonas Manzon kausi on ollut erikoinen. Kentällä mies on pelannut ihan mukiinmenevästi, mutta tulosta raamikas hyökkääjä ei ole onnistunut tekemään. Maali on ollut usein kuin noiduttu ja hyvistäkin paikoista joko vastustajan maalivahti on torjunut yritykset tai pallo on pomppinut ikävän niukasti ohi.

Manzo on kuitenkin ollut alustamassa maaleja, mutta tänään mies sai vihdoinkin onnistumisen.

- Vihdoin ja viimein. Tuntuu ihan helvetin hyvältä. Multa loppui usko jo ja ajattelin, että pelaan kauden ilman maalia. Onneksi joukkue uskoi muhun ja olihan Jubun (Juuso Aalto) syötöstä ihanaa kirmata läpi ja laittaa pallo maaliin. Yes, Manzo riemuitsi ottelun loputtua.

Tulos tiesi samalla Iirot-vahti Henri Saariselle kauden kuudetta nollapeliä.

Tilastot.

Voitolla Pallo-Iirot kasvatti johtoaan sarjakärjessä neljään pisteeseen kun MaPS tasasi pisteet Somerolla. Seuraavaksi Iirot pelaa viikon päästä sunnuntaina kotiottelun ÅIFK:ta vastaan.

Tervetuloa!