Kevätkierroksen päätös Pajbackalla

28.6.2018


Pallo-Iirot matkustaa perjantaina Paraisille kevätkierroksen päätösotteluun SC Wolvesia vastaan. Sarjanousija Wolves on tällä hetkellä taulukossa sijalla 12. Joukkueen iskukyky on kuitenkin Pallo-Iirojen tiedossa sillä viime kierroksella Wolves haki voiton sarjakakkosesta Wilppaasta ja myös FC Åland joutui Paraisilla taipumaan.

Wolves on tällä hetkellä hyvässä vireessä. Joukkue on voittanut viimeisestä viidestä ottelusta kolme. FC Åland kaatui kotikentällä, parempaan vireeseen päässyt ÅIFK vieraissa ja viime kierroksella Wolves auttoi Pallo-Iiroja ottamaan takaisin sarjan piikkipaikan voittamalla Wilppaan vieraissa. Tappiot Wolves kärsi isonumeroisesti Peimari UTD:ta vastaan sekä paikalliskamppailun sarjanousija hävisi niukasti PIF:lle.

Joukkueen parhaat maalintekijät ovat olleet Jami Hannuniemi kuudella ja Matias Tulla viidellä maalilla.

Pallo-Iirojen saldo viimeisestä viidestä ottelusta on täysin samanlainen. Voitettuja otteluita on kolme ja tappiota kaksi. Raumalaiset ovat nyt tosin kolmen ottelun voittoputkessa. Kotikentällä kaatui TuWe dramaattisten vaiheiden jälkeen, vieraissa Pallo-Iirot kävi hakemassa hyvän päänahan MaPS:sta ja viime kierroksela suvereenin esityksen jälkeen Alsecco stadionilla nollattiin FC Boda.

Wilppaan häviessä nousi Iirot myös sarjataulukon kärkeen, mutta FC Ålandilla on peli vähemmän pelattuna. Kevätkierros ei ole ollut Pallo-Iiroille helppo sillä joukkue on kärsinyt loukkaantumissumasta. Pitkäaikaispotilaiden joukossa on ollut useampi avauskokoonpanon mies kuten Mikael Lahtivuori, Juuso Aalto, Emenike, Aleksi Toivonen ja Mikael Nurmi. MaPS-ottelussa käytännössä koko puolutuslinja oli tippunut pois erilaisista syistä.

Emenike on jo palannut kentälle ja Aleksi Toivonen sekä Valtteri Veijanen ovat taas täydessä pelikunnossa perjantaita ajatellen. Pallo-Iirojen tehot ovat monien hartioilla. Kapteeni Eetu Kaipio johtaa maalipörssiä neljällä maalilla, Juuso Aalto ja koko ajan parempaan vireeseen pääsevä Jussi Aalto säestävät kolmella maalilla. Myös Mikael Lahtivuori on tehnyt kolme.

 

Kevätkauden arvosanaksi kiitettävä

Päävalmentaja Akusti Salonen pohtii kevätkautta ennen päätöstä ja antaa harkinnan jälkeen arvosanaksi kiitettävän, 9:n. Peli ei ole vielä ollut kuin ajoittain uomissaan, mutta tulos on ollut olosuhteet huomioiden hyvä.

- On vaikea antaa kouluarvosanaa, koska tämä on tulosurheilua ja tekemistämme lopulta mitataan tulosten kautta. Kevätkierros on ollut hyvä etenkin kun ottaa huomioon miten monta pelaajaa jossakin vaiheessa puuttui kokoonpanosta. Annetaan sellainen 9 arvosanaksi nyt kuitenkin, Salonen linjaa.

Vastustaja SC Wolvesista Saloselle on selkeä kuva.

- Wolves on ajoittain esittänyt hyviä otteita ja pelaa omaa ennakkoluulotonta peliään.Vastustaja ei tule olemaan helppo kuten ei yksikään joukkue tässä sarjassa.

- Boda-ottelu oli meiltä molempiin suuntiin hyvä kurinalainen esitys. Pelaaminen oli monilta osin sitä mitä olemme hakeneet. Nyt kuitenkin vastassa erilainen joukkue joten pelaaminen sen myötä osittain muuttuu. Tarkoituksemme on kuitenkin jatkaa otteita jotka näkyivät jo Masku ottelun toisella puoliajalla.

Pallo-Iirojen pitkäaikaisloukkaantuneista Juuso Aalto, Mikael Lahtivuori ja Mikael Nurmi eivät pelaa vielä perjantaina, mutta palaavat tauon jälkeen tositoimiin. Pallo-Iirojen pelit jatkuvat 19.7. SoVo:n vieraana ja kotikentälle palataan isoon otteluun: Pitsiyönspesiaali perjantaina 27.7. klo 18.30 alkaen ToVe:a vastaan.

Ottelusta tulossa suppea tulosseuranta seuran livetililtä Twitteristä.

Tervetuloa mukaan!