Pallo-Iirot tyly vieras Maskun juhlaottelussa - tärkeä voitto!

16.6.2018Pallo-Iirot pelasi kaksijakoisen ottelun. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue käytti Iirojen linjan takana syntyneen tilan hyväkseen, mutta toisen puoliajan muutokset käänsivät pelin. Raumalaisryhmälle todella tärkeä voitto.

MaPs lähti juhlaotteluunsa todella ennakkoluulottomasti. Pelikellossa on vain minuutti vierähtänyt kun MaPS-legenda Jari Oksanen oli nokikkain maalivahti Henri Saarisen kanssa. Iirot joutui uusimaan koko puolustuslinjansa otteluun ja tämän MaPs käytti ensimmäisellä puoliajalla surutta hyväkseen. Oksanen nosti hallitusti pallon maaliin heti ensimmäisellä peliminuutilla.

Oksasen kanssa tänään maalintekokilpailuun lähtenyt kapteeni Eetu Kaipio tasoitti pelin kulman jälkitilanteesta. Avaukseen palannut Emeniken hyvään kulmaan pääsi ensin Nico Rinne puskemaan ja pallo kimposi ristikosta takaisin kentälle ajautuen Kaipiolle.

Eetu Kaipio veti pallon kovaa ohi MaPS-vahti Lasse Pyölin

Kotijoukkue otti maalin jälkeen pelin komentoonsa. MaPS piti palloa ja rakensi muutaman vaaralliselta tuntuneen pyörityksen Iirojen alueelle. Keltapaitojen koko joukkueen puolustuspelaaminen ei ollut tasapainossa ja jokainen vieraiden puoliskolle pelattu pallo tuntui vaaralliselta.

21 minuutin kohdalla Jari Oksanen iski toistamiseen. MaPS rakensi hyvin laidan kautta tilanteen ja Pallo-Iirojen puolustuksen nukkuessa maalin edessä pääsi Oksanen täysin vapaasti siirtämään keskityksen maaliin.

Maalin jälkeen Pallo-Iirojen pelaajissa alkoi näkymään pientä ryhtiliikettä. Iirot sai hieman paremmin käännettyä peliä MaPS:n alueelle ja erikoistilanteesta kapteeni Kaipio toi pelin myös tasoihin. Erikoistilannemaaleissa kunnostautunut Kaipio lähetti kaukaa lähteneen sivuvaparin kohti maalia mikä leijaili suoraan sisään Pyölin katsoessa katseellaan pallon kulkua.

Viimeinen vartti mentiin päästä toiseen ja peli näytti kohtuullisen sekavalta. MaPs sai kertaalleen pallon tolppaan. Pallo-Iirojen paras paikka avautui Nico Rinteen vapauttavasta syötöstä puolittain läpi kirmanneelle Emenikelle, jonka tulisen vedon Pyöli kuitenkin torjui varmasti.

 

Pallo-Iirot muuttaa ryhmitystä ja vie peliä

Toiselle puoliajalle valmennusjohto oli pakotettuna muuttamaan ryhmitystä. Hyvien siirtojen vuoksi raumalaiset saivat pelin kontrolliin eikä tiloja syntynyt enää linjojen taakse. Pallo-Iirot pelasi kahdella kärjellä ja oli huomattavasti vaarallisempi hyökkäysalueella.

Johtomaali syntyi kun kentän parhaimmistoon tänään kuulunut Nico Rinne prässäsi pallon pois ja vapautti Emeniken yksin läpi. Nopea ja näyttävän paluun kentälle tehnyt nigerialainen siirsi pallon oikealla jalallaan ohi Pyölin.

Maalin jälkeen Pallo-Iirot otti pelin vielä vahvemmin kontrolliinsa eikä kotijoukkue päässyt enää paikoille. Tänään myöskin kauden parhaimman pelinsä pelannut Joonas Manzo oli lähellä avata maalitilinsä entistä seuraansa vastaan kun Emeniken hyvä syöttö vapautti Manzon maalin edestä. Pyöli torjui yrityksen ja pallo jäi pyörimään maaliviivalle. Vaihdosta sisään tullut Topias Silvennoinen kävi liukumassa pallon sisään ja peli oli taputeltu.

Juhlaottelu lähettiin suorana lähetyksensä ja selostaja Mikko Seppälän mukaan kentän parhaaksi pelaajaksi pitäisi valita Nico Rinne elleivät valitsijat ole nauttineet liiaksi virvokkeita. Valinta kohdistui kuitenkin Emenikeen. 

- Tuntui mahtavalta palata takaisin ja heti otimme tärkeän voiton. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä huono, mutta hyvillä muutoksilla saimme ansaitun voiton, Emenike iloitsi pelin jälkeen. 

- Olen odottanut paluutani todella hartaasti, olen todella onnellinen, että sain taas pelata, Emenike lisäsi.

Emeniken ollessa kentällä tai penkillä Pallo-Iirot ei ole vielä hävinnyt. Emenike itse kommentoi.

- Olen yrittänyt luoda meihin uskoa, meidän ei tarvitse pelätä mitään tai ketään. 

Ilahduttavaa Pallo-Iirojen pelissä oli, että ensimmäisen puoliajan sekavan puolustuspelaamisen jälkeen taktisilla muutoksilla peli otettiin vakuuttavasti hallintaan. Myös tuuraamaan tullut Antti Horjanheimo toi rutiinia raumalaisten linjaan ja luuti varmasti. Pallo-Iirot kavensi sarjakärjen piste-eron nyt kahteen pisteeseen.

Erityiskiitos tänään runsaslukuiselle raumalaiskatsojien joukolle ja rytmiryhmälle!

Pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona kotiottelulla kun juhannusviikon otteluun vastaan asettuu FC Boda.

Pallo-Iirot tavoittelee otteluun 600 katsojan rajan rikkomista ja mukana on paljon erikoisohjelmaa. Mukana muun muassa Beerhunters pienpanimotuotteillaan, prokokki Juho Jokela tekemässä terassilla gourmethodareita ja dj pyörittää levyjä. Luonnollisesti myös jäätelöauto, Filippo paistamassa pizzoja, kioski ja lapsiparkki palvelevat!

Tervetuloa!