Pallo-Iirot haastamaan MaPS'ia juhlaotteluun

15.6.2018

MaPS - Pallo-Iirot
MaPS - Pallo-Iirot

Maskun Palloseura on raumalaisille monivuotinen tuttu vastustaja. Joukkueet pelasivat muun muassa Kakkosessa useamman kauden samassa lohkossa. MaPS viettää kuluvalla kaudella 30-vuotisjuhlakauttaa ja lauantaina on itse juhlaottelu. Peli tullaan myös lähettämään suorana lähetyksenä Palloliiton Länsi-Suomen piirin yhteistyökumppanin Turun Sanomien nettisivuilta.

Tuloksellisesti molemmat joukkueet elävät tällä hetkellä vaikeaa jaksoa. MaPS on viimeisestä viidestä ottelusta voittanut yhden, hävinnyt kaksi ja pelannut kaksi tasan. Pallo-Iirojen saldo on täsmälleen sama, sillä erotuksella että voitto otettiin viime kierroksella ja MaPS on pelannut nyt neljä ottelua ilman voittoa.

Toisaalta sarja on erittäin tasainen eikä kumpikaan joukkue ole vielä menettänyt mitään. Pallo-Iirot on sarjassa kolmantena viisi pistettä sarjakärki Wilpasta perässä, mutta salolaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. MaPS on viidentenä ja vain kaksi pistettä Pallo-Iiroja perässä.

Aivan kaikki on siis vielä mahdollista. Juhlaottelussaan MaPS varmasti haluaa ottaa kaikki pisteet.

MaPS on puolustanut tiivisti kuluvalla kaudella. Joukkueen puolustus ja keskikenttä on sarjan aivan ehdotonta eliittiä. Pakka onkin pysynyt tiiviinä lukuunottamatta Peimari-ottelua, jossa maskulaisten maaliin iskettiin peräti seitsemän maalia.

MaPS:n maalintekovoima on pitkälti levännyt porilaistaustaisen Kari-Pekka Koivusen harteilla, joka on tehnyt jo 7 maalia tällä kaudella. Pallo-Iirojen parhaat maalintekijät ovat Juuso Aalto ja Mikael Lahtivuori 3:lla maalilla. Kaksi kertaa maalipuiden väliin ovat osuneet Jussi Aalto, kaksi maalia viime ottelussa viimeisellä kympillä tehnyt Juuso Snicker ja Eetu Kaipio.

 

Pallo-Iirot joutuu tekemään muutoksia otteluun

Raumalaisten valmennusjohto on joutunut painimaan loukkaantumissuman keskellä kokoonpanon kanssa. Pallo-Iirot palasi voittojen tielle kaatamalla kotikentällään TuWe:n viime kierroksella, mutta ilmaiseksi voitto ei tullut tästäkään pelistä. Entuudestaan ohuesta puolustusosastosta tippui pois toppari Valtteri Veijanen ja myös Aleksi Pihlainen joutui jättämään ottelun kesken.

MaPS-ottelusta poissa ovat vielä pelikiellossa oleva toppari Eetu Setänen ja paluuta tekevälle Aleksi Toivoselle lauantai tulee vielä liian nopeasti. Toisen laitapuolustaja Mikael Nurmen paluu taas ei ole vielä ajankohtainen.

Iirot joutuikin katsomaan apuja muualta. Kakkosesta KaaPo:sta joukkuetta saapui vahvistamaan kevätkierroksen ajaksi Iirojen kasvatti ja Pallo-Iiroissa yli 120 ottelua pelannut laitapuolustaja Antti Horjanheimo.

Jopa loukkaantumissumassa on nähtävillä positiivisia asioita. Viime kauden missannut toppari Juho Nurmi on päässyt pelikuntoon ja luutinut rauhallisen varmasti puolustuslinjassa. Mies on täyttänyt paikkansa ja tätä FC Interin A-junioreista Pallo-Iiroihin siirtyneeltä Nurmelta haettiinkin. Myös FC Kultsusta Raumalle siirtynyt laitapuolustaja Jere Niiranen pelasi TuWe:a vastaan pallollisesti hyvän pelin.

Hyökkäyspään pelaajista parhaat maalintekijät Juuso Aalto ja Mikael Lahtivuori eivät ole vielä pelikuntoisia lauantaina, mutta Emenike on käytettävissä MaPS-ottelussa.

Pallo-Iirot on pakotettu hieman miettimään lähestymistään MaPS-otteluun.

- Tulemme tekemään jonkinlaisia muutoksia siihen miten lähdemme peliin. Ihan pakon sanelemana joudumme poissaolojen vuoksi muokkaamaan pelaamistamme, päävalmentaja Akusti Salonen linjaa.

- Meillä on kolme ottelua ennen kevätkierroksen ottelua. Tavoitteena on yhdeksän pistettä, mutta seitsemänkin olisi hyvä suoritus.

 

Joonas Manzolla odottavat tunnelmat

Viime kauden päätteeksi useamman kauden MaPS:ssa pelannut Joonas Manzo siirtyi Pallo-Iiroihin. Mies myöntää, että lauantain kamppailu jännittää positiivisella tavalla.

- Taponkedolle palaaminen tuntuu mahtavalle. Vielä kun heillä on juhlaottelu, niin pientä jännitystä tässä on. Paljon vanhoja pelikavereita ja tuttuja niin on hienoa näyttää millainen jengi Pallo-Iirot on.

- Meidän pitää pelata nöyrästi ja luottaa omaan tekemiseen. Sillä ei oikeastaan ole mitään merkitystä ketä meiltä puuttuu ja ketä ollaan saatu raavittua kokoonpanoon. Jokainen jätkä tossa joukkueessa osaa pelata, joten pääasia että luotetaan omaan juttuun ja painetaa hommia, niin eiköhän se kolme pistettä sieltä tule.

- Tosin on sanottava, että mun silmissä MaPS on tämän sarjan paras vastustaja. Tiukka peli on tulossa, Joonas Manzo lisää.

Ottelu on Palloliiton Länsi-Suomen piirin kuukauden ottelu ja se lähetetään suorana. Lisää tietoa täältä.

Hieno lauantai tulossa!