Juuso Snicker pelasti Pallo-Iirot

8.6.2018Kaikki 316 Äijänsuolle perjantaina saapuneet kannattajat muistavat varmasti ottelun hetken ajan. Koko rahalla jännitystä tarjonnut kotijoukkue näytti jo päästävän kaikki pisteet käsistään, mutta nuori Juuso Snicker näytti miksi miehestä odotetaan Raumalla maalinsylkijää. Snicker viimeisteli kaksi kertaa neljään minuuttiin ja äänekäs yleisö sai huutaa riemuunsa.

Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirot piti palloa miltei 80 %:sti ja rakensi maltilla sekä taidolla paikkoja. Pallo liikkui nätisti ja melko passiivisesti pelannut TuWe antoi kotijoukkueelle kaikki avaimet käteensä.

Pallo-Iirot joutui lähtemään otteluun uusitulla alakerralla sillä alkukauden avauskokoonpanosta puuttui useampi pelaaja. Toppari Juho Nurmi paikkasi kuitenkin hyvin ja mies alkaa pikkuhiljaa päästä hyvään pelikuntoon. Tänään avauksessa ensimmäiset minuuttinsa pelannut laitapuolustaja Jere Niiranen oli hyvä ja hänen kauttaan lähti monta vaarallista pystypalloa ensimmäisellä puoliajalla.

Pallo-Iirot joutui kuitenkin vielä ottelun aikana muokkaamaan puolustuslinjaansa sillä niin Valtteri Veijanen kuin Aleksi Pihlainen joutuivat jättämään pelin kesken. Tilalle nousivat Aake Rapala sekä A-junioreista Leevi Ahonen. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella yhdessä pelannut nelikko joutuikin muutamaan tilanteeseen, jossa kommunukointivirheet kostautuivat.

Ensimmäinen 45 minuuttinen oli kuitenkin Pallo-Iirojen näytöstä ja näytti siltä, että kotijoukkue tulee murtamaan TuWe:n puolustuslinjan heittämällä. Pelitilannemaalien kanssa tuskaillut Pallo-Iirot osui kuitenkin vain kertaalleen puiden väliin. Jere Niiranen pelasi Roope Virtasen hienolla syötöllä läpi. Maalivahti Saku Suominen torjui ensimmäisen yrityksen, mutta jatkopallon Virtanen puski sisään.

Maalin lisäksi Iiroilla oli parikin hyvää paikkaa laittaa palloa pussiin, mutta Virtanen-Snicker-Silvennoinen kolmikko ei ensimmäisellä puoliajalla tilanteistaan päässeet lisämaaleja tekemään.

TuWe:n paras paikka ja oikeastaan ainoa paikka syntyi vierailijoiden parhaalle pelaajalle tänään, eli Niclas Forssille, joka keskikentän harhasyötöstä koitti kaukaa lobata pallon maalivahti Saarisen yli. Pallo päätyi kuitenkin maalin katolle.

 

Toinen puoliaika uskomaton trilleri

Kun tuomari Samuli Stenman vihelsi pilliin toisen puoliajan alkasemisen merkiksi, niin kaikki odottivat että Pallo-Iirot jatkaisi ensimmäisen puoliajan esitystään. Iirot joutui vaihtamaan Nico Rinteen pois ja tilalle otettiin Jussi Aalto, joka pelasi tänään parhaimman ottelunsa Iiroissa kuluvalla kaudella.

TuWe pääsi kuitenkin pikkuhiljaa paremmin peliin mukaan. Forss väläytteli vaarallisuuttaan ja joukkue sai paremmin tuotua painetta Iirojen alueelle. Kuitenkaan kovin vaarallisiin tilanteisiin turkulaiset eivät päässeet.

Keltapaidoilla oli paikat tappaa peli, mutta Jussi Aallon tarjoilemasta läpiajosta ja täysin vapaasta paikasta boksissa Pallo-Iirot ei kyennyt lisäämään johtoaan.

Klassikoksi syntynyt loppuhuipentuma oli edessä. Ensin muuten hyvin maalillaan pelannut Henri Saarinen tiputti vaarattoman näköisessä tilanteessa keskityspallon käsistään ja Forss oli kärkkäänä paikalla. Pelimies malttoi ja laittoi pallon varmasti takanurkkaan.

Tästä vain viisi minuuttia ja raumalaisten kannattajien sadattelu kaikui Alsecco stadionin montussa. Karmean kommunikointivirheen jälkeen Ville Stylman pääsi rauhassa siirtämään pallon läpiajosta maaliin. Varmasti jokaisen katsojan mielessä oli jo, että näinkö kolmas tappio on tosiasia ja kotikentän taika on rikottu.

Sitten esiin astui Juuso Snicker. Ensin mies pelattiin keskelle vapaaksi ja kovaa lähtenyt veto painui vastustamattomasti ohi Suomisen. Vain kolme minuuttia edellisestä ja hienosti Joonas Manzon kanssa yhteen pelannut Snicker pääsi puolittain läpi ja ampui taitavasti pomppivaan palloon pelivälineen maalin alanurkkaan.

Vuonna 1999 syntyneestä kookkaasta ja taitavasta kärjestä odotetaan maalinsylkijää keltapaitoihin. Tänään mies antoi siitä kelpo näytteen. Raju tuuletus kohti olutkatsomoa sytytti koko Alsecco stadionin 316-päisen yleisön valtavaan huutomyrskyyn.

- Se fiilis mikä siitä voittomaalista tuli oli parasta mitä jalkapallosta voi tulla voittamisen lisäksi tietenkin. Tämän takia tätä hommaa tehdään päivittäin, Snicker hehkutti.

- Pelin alussa meillä oli vahva jakso ja tuntui, että tullaan jyräämään vastustaja ihan suvereenisti tänään. Toisen jakson alussa kuitenkin nukuttiin ja he pääsivät iskemään vastaan. Luotimme kuitenkin omaan tekemiseemme rohkeasti loppuun asti ja lyötiin painetta vastustajan alueelle. Se ratkaisi pelin tänään, Snicker päätti.

Ottelun lisäajalla maalivahti Henri Saarinen pelasti Pallo-Iiroille kaikki pisteet kun laidalta sisään leikanneen Stylmannin nousun Saarinen torjui varmasti.

Pallo-Iirot kiittää kaikkia osallistujia tänään!

Pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina MaPS:n vieraana. Kotikentälle tullaan juhannusviikolla ja silloin ottelutapahtumassa on paljon kaikenlaista ekstraa. Tervetuloa!

Ottelun tilastot.