Pallo-Iirolaisia mukaan Helmari- ja Huuhkajaturnauksiin!

8.6.2018

Lotta Räsänen (vas.), Sofia Määttä ja Hertta Pietilä
Lotta Räsänen (vas.), Sofia Määttä ja Hertta Pietilä
Aada Nurmi (vas.), Viivi Ollonqvist ja Vilma Pere
Aada Nurmi (vas.), Viivi Ollonqvist ja Vilma Pere
Aaro Salonen (vas.), Joel Erholm ja Miro Honkaniemi
Aaro Salonen (vas.), Joel Erholm ja Miro Honkaniemi

Sofia Määttä, Lotta Räsänen, Hertta Pietilä, Aada Nurmi, Viivi Ollonqvist, Vilma Pere ja Nea Pietilä ovat osa Länsi-Suomen piirin joukkuetta ensi viikolla alkavassa Helmari-turnauksessa. Poikien Huuhkaja-turnaukseen kutsun saivat Joel Erholm, Miro Honkaniemi ja Aaro Salonen.

Länsi-Suomen alueelta on valittu pelaajia Eerikkilässä pelattavaan Helmari-turnaukseen. Pääasiassa valitut tytöt ovat syntyneet vuonna 2003, mutta raumalaiset Sofia Määttä, Lotta Räsänen ja Hertta Pietilä valittiin mukaan vuotta nuorempina. Valinta tuli FC Raumaan kuuluville Räsäselle ja Pietilälle hieman yllätyksenä, mutta erittäin positiivisena sellaisena.

Ilolla kutsun vastaanotti myös Määttä.

- Olin asettanut itselleni tavoitteeksi päästä mukaan Helmari-turnaukseen, joten olen iloinen valinnasta. Odotan, että pääsee pelaamaan kovia pelejä.

Tyttöjen valmentaja Katri Rajala on varma, että Määttä kuuluu turnauksessa joukkueen avauskokoonpanoon.

- Sofia on juoksuvoimainen, nopea ja taitava hyökkääjä. Hän on hyvin tavoitteellinen ja varmasti yksi tulevaisuuden nimistä.

Nopeutta ja sähäkkyyttä löytyy myös laitalinkkinä pelaavasta Räsäsestä. Pietilää Rajala kuvailee periksiantamattomaksi luottopakiksi.

- Kaiken kaikkiaan urheilullinen kolmikko. Ovat pelanneet koko kevään kovatasoisia otteluita Etelä-Länsi -liigassa Pallo-Iirojen CT yhteisjoukkueessa, Rajala huomauttaa.

Turnaukseen valitut EuPalaiset, Aada Nurmi, Viivi Ollonqvist ja Vilma Pere, voisivat ikänsä puolesta pelata samassa joukkueessa kuin muut valitut tytöt, mutta ovat nyt toista vuotta osana Pallo-Iirojen BT yhteisjoukkuetta. EuPan Nea Pietilä pelaa tyttöjen CT yhteisjoukkueessa.

- Aada on hyvällä, voittavalla asenteella pelaava keskikentän tai hyökkäyksen pelaaja. Myös keskikentällä pelaava Vilma on työteliäs ja väsymätön. Nealla on hyvät tekniset ominaisuudet, ja Viivin ehdoton vahvuus on taito laukoa kipakasti kummallakin jalalla, kuvailee pelaajiaan valmentaja Markus Nurmi.

Tytöt ovat iloisia valinnastaan ja odottavat, että pääsevät pelaamaan kovia pelejä Suomen parhaita vastaan. Ollonqvistilla on mielessään myös selkeät tavoitteet.

- Olen tyytyväinen, että pääsen näyttämään osaamistani oman ikäluokan turnauksessa. Pyrin tekemään maaleja ja auttamaan joukkuetta mahdollisimman hyvään sijoitukseen.
 

Pallo-Iirojen C14-pojista kolme mukaan Huuhkaja-turnaukseen

Eerikkilässä pelattavaan Huuhkaja-turnauksen on valittu Lännen alueelta 80 vuonna 2004 syntynyttä pelaajaa. Kutsun Pallo-Iiroista saivat Joel Erholm, Miro Honkaniemi ja Aaro Salonen.

- Tuntuu tosi hyvältä tulla valituksi Huuhkaja-turnaukseen. Hieno saada palkinto siitä, että on koko ajan kehittänyt itseään, pojat toteavat yhteen ääneen.

Kaikki kokevat tärkeäksi myös sen, että pääsee näkemään, minkä tasoisia muut oman ikäiset turnaukseen valitut pelaajat ovat.  

Poikien valmentaja Joel Grasso on iloinen siitä, että valintoja Pallo-Iiroista tuli myös tänä vuonna.

- Kaikki pojat ovat ansainneet paikkansa. Toivottavasti Huuhkaja-turnaus tuo pojille hyviä kokemuksia ja voivat tuoda niitä omaan ympäristöönsä mukanaan.

Grasso on myös itse valittu mukaan turnaukseen valmentamaan yhtä Lännen neljästä joukkueesta.

 

Helmari-turnaus Eerikkilässä 17.-20.6. Lisätietoja: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/spl-lansi-suomen-pelaajat-helmari-turnaukseen-valittu

Huuhkaja-turnaus Eerikkilässä 14.-17.6. Lisätietoja: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/lannen-pelaajat-valittu-huuhkaja-turnaukseen 

 

Edit 8.6. klo 17:15 - Juttuun lisätty Nea Pietilä ja valmentajan kommentit hänestä.