Ryhdistäytymisen paikka Yläkentällä

30.5.2018


Pallo-Iirot lähtee torstain otteluun vain kaksi asiaa mielessään. Ryhdistäytyminen ja kolme pistettä. Urakka ei kuitenkaan ole helppo sillä vastassa on laajalla materiaalilla operoiva TPK.

Vastustaja TPK:n otteluohjelma on ollut melko erikoinen. Kahdeksasta ottelusta viime kausina Kolmosen kärkipään joukkueisiin kuulunut TPK on pelannut peräti kuusi kappaletta kotikentällä. Heinä- ja elokuussa valkopaidat pelaavatkin kuusi ottelua putkeen vieraissa.

Joukkueessa silmiinpistävää on peräti 34 sopimuspelaajaa, jotka takaavat laajan ringin. TPK tarvitsee isoa rinkiä, koska joukkue koostuu monesta opiskelijasta ja kauden mittaan kokoonpano vaihtelee suurestikin.

Kuluvaksi kaudeksi TPK vahvistui huomattavasti ja joukkueenjohto asettikin tavoitteeksi sarjan kärkipään sijoitukset. Aivan suunnitelmien mukaan pallokerhon kausi ei kuitenkaan ole mennyt sillä sijoitus on tällä hetkellä 8. Puolet peleistä TPK on voittanut ja puolet hävinnyt. Silti voitolla joukkue nousisi vain kahden pisteen päähän Pallo-Iiroista ja sarjataulukossa kärkipään joukkueen ovat kaikki viiden pisteen sisällä. Kaikki on siis vielä mahdollista suuntaan ja toiseen.

Viime ottelunsa TPK pelasi ToVe:a vastaan ja siinä turkulaisryhmä toipui shokkialusta halliten peliä pitkälti koko 90 minuuttisen ajan. Pirteästi ottelussa pelasivat laiturit Samuel Sibakov ja Marno Lastula. Kumpikin teki myös ottelussa kauniit maalit ja Lastula on osunut tolppien väliin jo 8 kertaa kuluvalla kaudella.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat voittivat kertaalleen. Pallo-Iirot kaatui tehottomuuteen kotikentällään kauden avausottelussa ja turkulaiset veivät pisteet juuri Lastulan maalilla. Syyskierroksella Jussi Aallon hattutempulla Pallo-Iirot maksoi kalavelat.

 

Pallo-Iirot hakee uutta nousua

Iiroille viimeiset kierrokset ovat tarjonneet pisteiden valossa vähän ilon aiheita. Ensimmäiset viisi ottelua voittanut Pallo-Iirot on kolmesta viime ottelusta kerännyt kaksi pistettä. Tasapeli merkattiin tuomarin vihkoon niin Peimari UTD:ta kuin PIF:ia vastaan. Kauden ensimmäinen tappio koitui viime kierroksella sarjakärjessä porskuttavaa Wilpasta vastaan, joka sysäsi Iirot samalla sarjan neljänneksi.

Viimeisissä otteluissa raumalaisten haaste on ollut viimeisellä kolmanneksella. Maalipaikkoja on luotu niukasti ja yrityksistä on puuttunut tehokkuus. Alkukauteen verrattuna kokoonpanosta ovat puuttuneet Emenike, Aleksi Toivonen, Mikael Lahtivuori ja Juuso Aalto, jotka ovat pääsääntöisesti olleet Iirojen maalien kapelimestareina. Raumalaisten onkin löydettävä uusia keinoja rakentaa riittävä määrä maalipaikkoja pelissä.

- Ei tässä auta nyt menneitä murehtia ja syyllisiä etsiä, vaan meidän pitää joukkueena löytää ne keinot, jotta pääsemme takaisin voittojen tielle. Ei ole muuta keinoa kuin raaka työnteko ja yhteisessä tekemisessä pitää hioa muutamat yksityiskohdat kuntoon, toppari Eetu Setänen linjaa.

Torstain pelistä Pallo-Iiroilta on Emeniken, Aleksi Toivosen, Mikael Lahtivuoren ja Juuso Aallon lisäksi poissa Aake Rapala. Eetu Snicker taas tekee paluun kokoonpanoon.

Tulosseuranta klo 19.15 alkaen täältä.