"Yhtenäinen ja nöyrä Wilpas vastassa"

24.5.2018


Pallo-Iirot matkustaa perjantaina sarjanousija Wilppaan vieraaksi Saloon. Wilpas on ollut tähän asti sarjan ehdoton yllättäjä ja ennakkoluulotonta jalkapalloa pelannut nousijaryhmä kiilasikin viime kierroksella pisteen turvin Pallo-Iirojen edelle sarjakärkeen.

Wilppaan menestyminen ei ole kuitenkaan ollut sattumaa, vaan joukkue on pelannut hyvää jalkapalloa. Kotikentällään Wilpas on ollut toistaiseksi voittamaton ja Salon hyväkuntoisella nurmella ovat joutuneet taipumaan niin FC Åland kuin Peimari United.

Joukkue on hävinnyt sarjassa kerran, edelliskierroksella hyvässä vireessä olevalle PIF:lle. Kauneusvirheen salolaiset korjasivat heti seuraavassa pelissä TPK:ta vastaan Yläkentällä.

Wilppaan pelin tärkein palanen on ollut Jesse Jokiniemi, joka on tehnyt sarjassa jo 7 maalia eli miltei puolet salolaisten maaleista. Lisäksi kuudessa ottelussa 4 maalia iskenyt Jesse Koskinen on esiintynyt edukseen maalitilastoissa.

Pallo-Iiroille tuttu mies löytyy Wilppaan alakerrasta sillä Raumalla kaudella 2016 pelannut Joonas Ojanen hallitsee ilmatilaa nyt Wilppaan riveissä. Ojanen on ollut talvikaudella tuttu näky myös Pallo-Iirojen harjoituksissa.

 

"Innolla odotan huomista matsia"

Joonas Ojanen odottaa vanhan seuransa kohtaamista ja odottaa pelistä tulevan kova taisto kahden laadukkaan joukkueen välillä.

- Hauska pelata monta kaveria vastaan. Kyllä se tuo peliin ehdottomasti ekstralatinkia, Ojanen hehkuttaa.

Ojaselle Wilppaan menestyminen ei ole täysin yllätyksenä tullut, vaan joukkueen sisällä on koko ajan vallinnut kova työntekemisen kulttuuri.

- Näkisin, että ampiaisten lentoon on vaikuttanut kova työ. Jokaisessa pelissä jokaisella pelaajalla on velvollisuus piiskata itsensä ja kaverinsa iskuun, jotta voidaan pisteistä taistella. Jokainen piste on taas tuonut boostia sille työnteolle, Ojanen kuvailee.

- Ampiainen pistää uhattuna ja hädistettynä, ovat silloin vaarallisimmillaan, mies veistelee.

Pallo-Iiroista Ojasella on selkeä näkemys.

- Edelläkävijä. Se kuvastaa mielestäni parhaiten Iirojen toimintaa tällä hetkellä. Siellä uskalletaan haastaa sitä potentiaalia, jota yhteisöstä löytyy ja jos otetaan esimerkiksi vaikka nämä ottelutapahtumat, niin siellä on kekseliäisyyttä ja luovuutta otettu käyttöön. Sitä on ollut kiva seurata, Ojanen kuvailee yleisesti seuran toimintaa.

 

Pallo-Iiroilla edessä kaksi tärkeää vierasottelua

Vierasjoukkue Pallo-Iirot taas aloitti kauden viidellä peräkkäisellä voitolla, mutta viimeiseltä kahdelta kierrokselta saaliina on kaksi tasapeliä. Ensin Peimari Unitedia vastaan Iirot tuli takaa tasoihin ja haki vimmatusti voittomaalia. Viime kierroksella Pallo-Iirot joutui tyytymään tasapeliin PIF:ia vastaan, vaikka pelasi miltei puoli tuntia ylivoimalla.

Saloon olettaisi lähtevän nälkäinen raumalaisryhmä. Pallo-Iirot pelaakin kaksi seuraavaa ottelua vieraissa kun Wilppaan jälkeen Iirot kohtaa ensi viikon torstaina TPK:n Turussa.

 

"Yhtenäinen ja nöyrä Wilpas vastassa"

Pallo-Iirojen päävalmentaja Akusti Salonen on nähnyt kuluvalla kaudella muutaman Wilppaan ottelun, joten jonkinlainen käsitys vastustajasta on olemassa.

- Huominen vastustaja on mielenkiintoinen. He puolustavat hyvin yhtenäisesti ja iskevät nopeasti vastaan. Joukkueella on selkeä pelitapa jota pelaajat toteuttavat ja tilaisuuden tullen ovat myös kykeneväisiä rakentamaan alhaalta, Salonen linjaa.

- Joukkueen vahvuuksia ovat yhtenäisyys ja oman pelaamisen nöyrässä toteuttamisessa. Näihin kun löydetään lääke oman pelaamisen lisäksi niin uskon huomisesta tulevan hyvä Kolmosen ottelu.

Myös Saloselle Wilppaan huima alkukausi on ollut pieni yllätys.

- Onhan tuo pienoinen yllätys. Näitä tulee joka vuosi ja tänä vuonna se on heidän vuoronsa. Joukkue on pelannut hyvin ja siten kyllä ansaitsee paikkansa.

- - -

Perjantain ottelusta Pallo-Iiroilta on edelleen sivussa Emenike, Aleksi Toivonen, Juuso Aalto ja Mikael Lahtivuori.

Otteluseurantaa luvassa täysipainoisesti täältä.

Tervetuloa mukaan klo 19 alkaen!