Joukkueen voitto

5.5.2018Pallo-Iirot pelasi tänään kauden parhaan pelinsä vahvaa FC Ålandia vastaan. Maalivahti Henri Saarinen pelasi kolmannen nollapelinsä, puolustus hoiti tehtävänsä moitteetta ja pallo liikkui etenkin toisella puoliajalla kauniisti varmistaen Pallo-Iiroille upean 3-0 (1-0) voiton sarjan kärkitaistossa.

Pallo-Iirot lähti kohtuullisen haastavista lähtökohdista otteluun kun sairastuvalle joutuneet avauskokoonpanon pelaajat Emenike ja Aleksi Toivonen puuttuivat kokoonpanosta. Vielä kun kuntoon päässyt Jussi Aalto tippui aamulla sairastumisen vuoksi sängyn pohjalle ja kapteeni Eetu Kaipio ei ollut täydessä pelikunnossa, niin valmennusjohdolla oli miettimistä millaisella kokoonpanolla otteluun lähdetään.

Materiaalin laajuudesta oli tänään hyötyä kun kärjessä aloittanut nuori Juuso Snicker pelasi varsin ennakkoluulottoman ottelun painien tasapäisesti vahvojen FC Åland topparien Tommy Wirtasen ja Adam Nybergin kanssa.

Tilastoissa, ja kentällä, edukseen esiintyi tänään pirteällä jalalla liikkeellä ollut Mikael Lahtivuori.

Ottelun jälkeen kahden maalin mies Mikael Lahtivuori antoi haastattelua paikallislehdelle, josta turkulainen pääsi pukukoppiin kunniakujalle. Lahtivuoren lauantaihin kuului kolme läpiajoa, joista kaksi maalia ja yksi rangaistuspotku.

Voitto oli kuitenkin koko joukkueen suoritus. Maalilla Henri Saarinen hoiti FC Ålandin vähäiset, mutta muutaman vaarallisen tilanteen varmasti ja poimi kaikki ahvenanmaalaisten 7:n kulman pallot varmasti syliinsä.

Topparien Eetu Setäsen ja Valtteri Veijasen johtama puolustuslinja pelasi virheettömän ottelun. Laitapuolustaja Mikael Nurmi pelasi pallollisesti vahvan ottelun kruunaen sen maalilla. Nurmen lähettämä keskitys sujahti Nikita Semenovin käsien välistä. FC Ålandin maalivahdin näkökenttää häikäisi aurinko ja maalin jälkeen nopeasti vahdille lippalakki jostain taiottiinkin. Huomattavaa oli myös Aleksi Pihlaisen peli - mies katkoi lukemattoman määrän Ålandin hyökkäyksiä ja sai näin käännettyä pelin kulkua keltapaidoille.

 

Ensimmäisellä puoliajalla peli hermostunutta

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta hieman hermostunut kauden ennätysyleisön edessä. Alsecco stadionille löysi tänään 405 kannattajaa.

Pallo-Iirot ei saanut syöttöralliaan käyntiin ja tätä kautta FC Åland pääsi pallollisesti hieman niskan päälle. Vieraiden paras paikka syntyi ensimmäisen kympin aikana kun Soroush Mahmoudi pääsi reilusta 20 metristä vetämään vapaapotkua. Tämän Henri Saarinen koppasi kuitenkin loistavasti etutolpalta.

Yleensä Äijänsuolla Pallo-Iirot pitää palloa ja vastustaja koittaa iskeä vastaan, mutta ensimmäisellä puoliajalla pääosin tilanne oli päinvastoin. Vastaiskusta Iirojen ensimmäinen maali syntyikin kun riistosta tänään keskikentällä Miika Pertolan ja Juuso Aallon kanssa urakoinut Nico Rinne vapautti Mikael Lahtivuoren läpiajoon. Tuulennopea laituri karisti puolustajat kannoiltaan ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Kovin vaarallisia paikkoja kumpikaan joukkue ei ensimmäisellä puoliajalla enää pystynyt luomaan.

Toisella puoliajalla kotijoukkue malttoi pelata omaa peliään ja suorastaan jyräsi FC Ålandin ylitse. Mikael Nurmen maalin lisäksi Nikita Semenov paikkasi virhettään torjumalla pari avopaikkaa sekä muun muassa Juuso Aallon rangaistuspotkun.

Juuso Aalto taas vapautti Lahtivuoren kolmannen kerran läpiajoon tappaen pelin.

Upea voitto oli tänään koko joukkueen käsialaa. Vaihdosta sisään tullut kapteeni Eetu Kaipio toi pallolliseen peliin lisää ryhtiä ja lopulta FC Ålandilla ei ollut tänään mitään mahdollisuutta voittoon.

- Mielestäni ansaittiin tänään pisteet. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin jotenkin hermostuneita, mutta toinen puoliaika oli meiltä joukkueena loistava suoritus. Puolustettiin ja hyökättiin yhdessä. Tulos oli tämä, Mikael Lahtivuori iloitsi ottelun jälkeen.

Lahtivuoren hattutemppukaan ei olisi ollut vääryys. Mies kuittasikin Juuso Aallolle heti ottelun jälkeen.

- Päätin, että annetaan Jubullekin mahdollisuus maalintekoon. Oli kyllä heikko rangaistuspotku, Lahtivuori nauroi pilke silmäkulmassaan.

Iirot jatkaa sarjaa puhtaalla pelillä, nyt sarjakärjessä. Seuraava ottelu pelataan Paimiossa Peimari UTD:n vieraana ensi viikon lauantaina.

Pallo-Iirot kiittää vielä upeaa kotiyleisöä!

Ottelun tilastot.