Alina Koulik ja Loviisa Helminen U16-maajoukkueeseen

5.5.2018

Alina Koulik (vas.) ja Loviisa Helminen ovat 20:n maajoukkueeseen valitun tytön joukossa.
Alina Koulik (vas.) ja Loviisa Helminen ovat 20:n maajoukkueeseen valitun tytön joukossa.

Tytöt ovat iloisia kutsusta ja odottavat, että pääsevät todistamaan taitonsa.

Pallo-Iirojen B-tytöissä pelaavat Alina Koulik, 15, ja Loviisa Helminen, 16, on kutsuttu mukaan alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen.

Laitapuolustajana pelaavalle Alinalle kutsu ei varsinaisesti tullut yllätyksenä, sillä hän on ollut muutenkin mukana maajoukkueen tapahtumissa. Loviisalle sitä vastoin tämä on ensimmäinen kerta maajoukkueessa.

- Aiemmin olen ollut varalla, joten osasin odottaa, että pääsisin maajoukkueen harjoitusleirille. En kuitenkaan osannut odottaa pääseväni mukaan tähän turnaukseen, naurahtaa maalivahtina pelaava Loviisa.

Toukokuun puolivälissä pelattava turnaus on tytöille ennen kaikkea hieno paikka näyttää omat taitonsa.

- Toivon saavani vastuuta. On hieno merkki, jos sitä saa. Tietenkin odotan myös onnistumisia ja hyviä näyttöjä, toteaa Alina.

Samat toiveet ovat myös Loviisalla.

- Vähän tietenkin jännittää, kun on ensimmäistä kertaa mukana. Odotan kuitenkin, että pääsee sinne ja saa näyttää mitä osaa.

Valittujen pelaajien listassa Loviisan seurana lukee Euran Pallo. Loviisa päätyi Pallo-Iirojen ja EuPan yhteisjoukkueen kautta pelaamaan Pallo-Iiroihin. Kirjat ovat vielä toistaiseksi EuPassa, mutta siirtyvät lähiaikoina Raumalle.

 

U16-tyttöjen maajoukkue pelaa UEFA Development -turnauksessa 14.-19. toukokuuta Eerikkilässä. Koko nimetty joukkue ja muuta lisätietoa turnauksesta löydät Palloliiton sivuilta, tästä linkistä: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u16-tytot-uefa-development-turnaukseen-eerikkilaan