Pallo-Iirot jatkaa puhtaalla pelillä

27.4.2018ÅIFK ei pystynyt haastamaan Pallo-Iiroja tänään. Suvereenisti peliä hallinneet raumalaiset koppasivat Yläkentältä voiton 0-3 (0-2) voitolla. Pallo-Iirot tuhlaili pelitilanteista syntyneitä paikkojaan, mutta teki erikoistilanteista kaikki kolme maalia.

Ottelun ensimmäiset minuutit kertoivat jo heti mitä tuleman piti. Kolmen ensimmäisen minuutin aikana pallo kävi kaksi kertaa kotijoukkueen rimassa. Ensin Juuso Aallon erinomaisesta kulmasta ÅIFK-puolustaja puski omaan ylärimaan ja hetki myöhemmin Emenike laukoi ylärimaan.

Raumalaisten epäonneksi Emenike loukkasi ensimmäisellä puoliskolla eikä pystynyt enää peliä jatkamaan. Hänet korvannut Roope Virtanen pelasi kuitenkin oivallisesti ja palkittiin pelin parhaana pelaajana.

Maalinteon Pallo-Iirot aloitti niin ikään erikoistilanteesta kun kulman jälkitilanteesta Juuso Aalto harhautti ovelasti yhden vastaantulleen ÅIFK-pelaajan ja chippasi pallon takanurkalle. Eetu Setäsen ei tarvinnut kuin seistä paikoillaan ja pallo kimposi hänen kauttaan sisään.

Lähellä oli myös Mikael Lahtivuori maalintekoa kun laitahyökkääjä oli viistosti nokikkain ÅIFK-maalivahdin kanssa. Chippiyritys päättyi kuitenkin loistavaan torjuntaan.

Tänään boksissa ärhäkkäästi pelannut Joonas Manzo oli pahanteossa viidessä metrissä ja miestä rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti. 4 minuuttia ennen puoliaikaa Juuso Aalto astui vetämään rankkaria ja pallo meni varmasti maaliin.

Yksi maali Pallo-Iiroilta hylättiin, vaikka Juuso Aallon kulma meni suoraan sisään. Ilmeisesti maalivahtia häirittiin tilanteessa.

 

Tuttu kaava, mutta paremmalla toteutuksella

Jos joukkue voittaa pelin kolmella maalilla eikä päästä omiin yhtään, niin kovin paljoa negatiivista pelistä ei voi keksiä. Pallo-Iirojen pelit ovat olleet kuluneella kaudella tiukkoja eikä otteluita ole päästy tappamaan aikaisessa vaiheessa. Myös tänään saatiin näennäisesti jännittää toisella puoliajalla, mutta mitään hätää mustassa vieraspaidassa pelanneella Iiroilla ei ollut.

ÅIFK ei pelin aikana pystynyt juuri maalipaikkoja luomaan. Paras sellainen tuli ottelun loppupuolella kun boksin takaa lähti kierteinen vasuri, mutta maalivahti Henri Saarinen oli tilanteessa hyvin hereillä ja torjui helponoloisesti.

Iiroille taas syntyi erinomaisia paikkoja kun Joonas Manzo pääsi tykittämään vapaasti boksin sisältä, mutta tämän kuten Roope Virtasen läpiajon torjui Jonni Karvonen erinomaisesti.

Toisen pilkun Pallo-Iirot sai kun keskitystilanteessa boksiin edennyttä Valtteri Veijasta revittiin liian kauan paidasta. Pallon maaliin toimitti Jussi Aalto, joka ei urallaan ole vielä rangaistuspotkusta erehtynyt kuin kerran.

Lopussa Pallo-Iirot vetäytyi ja puolusti tiiviisti. Viimeiset minuutit raumalaiset dominoivat pallon kanssa ja jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä neljän ottelun jälkeen.

- Kyllä se aina lämmittää kun pystytään pitämään nollat. Eikä vastustaja tänään päässyt oikein ollenkaan maalipaikoille. Täysin ehjä suoritus ei toki ollut, mutta erittäin hyvä tässä vaiheessa kautta. Olisimme voineet 2-3 maalia ainakin tehdä lisää, mutta ei voi valittaa, valmentaja Sami Vahanto iloitsi pelin jälkeen.

- Tärkeä voitto meille ja hyvällä pelillä. Ehjää 90 minuuttista vielä haetaan, ehkä sen paikka on ensi viikon lauantaina kun vastaan asettuu sarjan varmasti yksi kovimmista ellei kovin haaste FC Åland, päävalmentaja Akusti Salosen kiirehti lisäämään.

Seuraava peli on lauantaina 5.5. klo 15 alkaen kun myös puhtaalla pelillä sarjassa edennyt FC Åland saapuu Alsecco stadionille.

Ottelun tilastot.