Kotiavauksesta täydet pisteet - "Vain voitto merkitsee nyt"

7.4.2018Pallo-Iirot aloitti sarjakautensa voitolla SoVo:sta, joka esitti Alsecco stadionilla hyvää peliä. Kaksijakoisessa ottelussa kotijoukkue oli vahvempi ensimmäisellä puoliajalla, mutta vierailijat saivat jälkimmäisellä hengen päälle. Pallo-Iirojen maalit tänään Mikael Lahtivuorelle ja Juuso Aallolle.

Sarjakauden avausottelu on aina oma maailmansa. Yleisössä jännitetään ja pelaajissa ottelu tuo aina ekstralatausta. Hieman koleaan huhtikuiseen lauantai-iltapäivän peliin oli löytänyt Alsecco stadionille upeasti 361 kannattajaa, jotka toivat peliin hienon tunnelman.

Pallo-Iirot aloittikin kotikentällään kuten kuuluu ja lähti voimalla prässäämään vastustajalta tilaa pois. SoVo:n pelaajistosta löytyi kuitenkin erittäin taitavia pelaajia, jotka myös hyvällä itseluottamuksella purkivat tilanteita taidolla.

Topparina pelannut Alhagie Sawaneh, Nicholas Brain, Pablo Gomez-Marttila, maalin tehnyt Alimamy Jalloh ja kärjessä viilettänyt John George Digha toivat SoVo:lle taitavan rungon, joka varmasti yllätti monet raumalaiskatsojat. Varmasti joukkue tulee kauden päätyttyä olemaan korkealla sarjataulukossa mikäli otteet jatkuvat vastaavanlaisina. Kaikki toki pelaajia, jotka ovat ylemmillä sarjatasoilla pelanneet eikä Pallo-Iiroille joukkueen iskukyky sinänsä tullut yllätyksenä.

Pallo-Iirot kuitenkin hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja väänsi pelin jatkuvasti SoVo:n alueelle. Ensimmäiseen puoleen tuntiin valkopaidoilla oli vaikeuksia päästä kontrolloidusti puolen kentän yli. Kotiyleisön riemuksi keltapaidat siirtyivät johtoon kun jo harjoituskaudella maalinteossa kunnostautunut Mikael Lahtivuori pääsi hänelle epätavalliseen tapaan tekemään maalin puskemalla. Tilanteen rakensi Emenike, jonka millin tarkka vasemman jalan keskitys tuli millilleen Lahtivuorelle.

Juuso Aalto ja Emenike väläyttelivät yhteispeliään useampaan otteeseen eikä lisämaalit olleet kaukana, mutta SoVo:n puolustus pelasi tänään erittäin uhrautuvasti.

Maalin jälkeen niin yleisölle kuin Pallo-Iiroille iski hyvänolon tunnetta mikä näkymään kentällä tehtävän työn määrässä. Hieman huolimaton pelaamista, vaikeisiin ja ahtaisiin paikkoihin mikä aiheutti sen, että vastustaja alkoi pääsemään paremmin peliin mukaan.

Suvantovaiheen jälkeen Pallo-Iirot sai taas käännettyä pelin SoVo:n alueelle ja seitsemän minuuttia ennen taukovihellystä upean sommitelman päätteeksi Juuso Aalto iski vuosien tauon jälkeen Pallo-Iirojen paidassa maalin. Aleksi Toivonen ja Emenike pelasivat upeasti yhteen ja Aalto löytyi nigerialaisen jalasta vapaana boksita. Takuuvarma viimeistely siivitti kotijoukkueen 2-0 johdossa tauolle.

 

"Vain 3 pistettä merkitsee"

Kotijoukkueen otteet eivät ensimmäisellä puoliajalla täysin tyydyttäneet, ja toisaalta SoVo väläytteli vaarallisuuttaan jo silloin. Joukkue ei saanut luotua juurikaan maalipaikkoja, mutta oli hyökätessään aina vaarallinen taitavien pelaajiensa johdosta.

Moni odotti Pallo-Iiroilta ottelun naulaamista, mutta puoliajan edetessä Someron Voima siirtyi kuskin paikalle. Joukkue loi painetta, pakotti Pallo-Iirot virheisiin ja sai monta erikoistilannetta. Tällaisesta lopulta syntyi kavennusmaali kun Teemu Keisasen hyvä kulma tavoitti Jallohin pään ja mies pääsi runttaamaan pallon maaliin.

Maalista somerolaiset saivat henkisen edun ja alkoivat myötätuulen vaikuttaessa vyöryttämään tilanteita Iirojen boksiin. Tasoituskaan ei ollut kaukana kun jälleen kulmatilanteesta isokokoinen joukkue pääsi puskemaan, mutta maalivahti Panu Eraman loistava torjunta piti kaikki pisteet lopulta Raumalla.

Iiroille avautui ottelun lopussa vielä paikkoja, SoVo:n hakiessa tasoitusta, tehdä lisämaaleja, mutta hyvistäkään tilanteista ei saatu palloa maaliin. Kuitenkin Pallo-Iirot voi olla tyytyväinen siihen miten fiksusti pelasi ottelun lopun ja peräti viiden minuutin lisäajan pitäessä taitavan Juuso Aallon johdolla palloa SoVo:n alueella.

Ja loppuviimein vain voitto merkitsee nyt.

- Olen tyytyväinen ensimmäiseen puoliaikaan. Tultiin hyvin peliin ja saatiin johtoasema. Toisella puoliajalla pelirohkeutemme katosi ja aloimme liikaa pelätä pelaamista pallon kanssa kun vastustaja sai hengen päälle. Toki kauden ensimmäiset ottelut ovat aina arvaamattomia, mutta pääasia on kolme pistettä ja voitto. Se on ainoa asia mikä merkitsee nyt. Harjoituskentän kautta lähdetään sitten parantamaan asioita, päävalmentaja Akusti Salonen pohti pelin päätyttyä.

- Samoilla linjoilla. Pelasimme hyvin, ja varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia olimme todella vahvoja. Sitä tasoa pitää vaan saada jatkettua. Vastustaja sai hyvin psyykattua itseään kavennusmaalin jälkeen ja tuulen annettua vielä lisää potkua saivat kyllä hyvin lyötyä palloa meidän alueelle. Mutta kuitenkin nyt voitto tärkeintä, kukaan ei muista sitä millä tavalla se tuli kun kauden jälkeen ynnäillään pisteitä sarjataulukossa, Pallo-Iirojen parhaimmistoon kuulunut Juuso Aalto komppasi.

Lisää Juuso Aallon ajatuksia pelistä Pallo-Iirot TV:ssa YouTube-kanavallamme.

Ottelun tilastot löydät täältä.

Pallo-Iirot kiittää kaikkia kannattajia runsaslukuisesta osallistumisesta! Voitolla ja ottelutapahtuman onnistumisella on hyvä lähteä rakentamaan tulevaa. Seuraavaksi Iirot pelaa paikallistaiston Toejoen Veikkoja vastaan vieraissa viikon päästä lauantaina.